Onen Family Sharing -ominaisuutta ei ole kuopattu

Kirjoittanut: Livegamers

26.06.2014

Xbox-pomo Phil Spencer kertoo Gamertag Radion podcast-haastattelussa, että Xbox Onen Family Sharing -ominaisuus on vielä mahdollinen. Vuosi sitten uuden sukupolven konsolin, Xbox Onen, julkistuksen yhteydessä esitelty ominaisuus mahdollistaisi pelikokoelman jakamisen jopa kymmenelle perheenjäsenelle. Jokainen perheenjäsen luonnollisesti tarvitsisi oman Xbox One -konsolin, mutta pelejä riittäisi vain yksi kopio. Viime kesänä muuttuneiden käytäntöjen takia ominaisuus jouduttiin kuoppaamaan, mutta Spencer ei ole vielä luopunut toivosta tuoda sitä takaisin jossain vaiheessa.
”Tarkastelimme digitaalisia ominaisuuksia, joista puhuimme viime vuonna, ja pelaajan näkökulmasta niistä useat olivat fiksuja ominaisuuksia ihmisille, joilla on todella paljon pelejä ja ehkä pelaavat usealla konsolilla, tai on useampia samassa taloudessa pelaavia, tai haluavat jakaa niitä kaverien kanssa”, Spencer kertoo. ”Kun katselen kuukausittaista päivityslistaamme, niin tuollaiset ominaisuudet ovat listallamme. Siinä on hieman haastetta nyt, kun pelilevyillä on DRM-tekniikkaa.”

”En ole luovuttanut näiden ideoiden suhteen”, hän lisää. ”On monimutkaista, kun pelilevyillä on DRM-tekniikkaa, jota meidän pitää tutkailla. Mutta se on ehdottomasti kokonaistuotteemme kehityslistalla.”

Haastattelun aikana haastattelija ehdotti, että ominaisuus voisi koskea vain digitaalisia julkaisuja, mutta Spencerin mukaan sekin on ongelmallista. Spencerin mukaan ei olisi reilua, että fyysisen kopion ostaja saisi myöhemmin tietää, että digitaalisen kopion ostaja saisi parempia ominaisuuksia, kuten pelin digitaalisen jakamisen. ”Se ei kuitenkaan ole tekosyy olla tekemättä sitä”, Spencer myöntää. Hän lisäsi myös, että jos ominaisuus joskus toteutetaan, niin se tehdään ”oikealla tavalla”.

Haastattelun aikana Spencer kertoi myös, että Microsoftilla on suunnitteilla vahvistaa Xbox Onen digitaalisia toimintoja uusilla palveluilla, kuten esilataustoiminto, jonka Sony hiljattain esitteli omille konsoleilleen.