Osallistu pelaajana tieteelliseen tutkimukseen

Kirjoittanut: Livegamers

16.08.2007

Helsingin Kauppakorkeakoulun Center for Knowledge and Innovation Research (CKIR) -tutkimuskeskus hakee vapaaehtoisia koehenkilöitä.
Kyseessä on EU:n laajuinen pelitutkimusprojekti. Osana projektia CKIR tekee psykofysiologisin menetelmin tapahtuvaa digitaalisia pelejä koskevaa tutkimusta. Tutkimuksen ideana on mitata osallistujien fysiologista aktiviteettia ihon pinnalle kiinnitettyjen mittausantureiden avulla pelaamisen aikana. Koe liittyy FUGA – Fun of gaming -projektiin, jonka tarkoituksena on tutkia pelaamisen aikaansaamia kokemuksia ja selvittää miten tutkia sitä, mikä tekee pelaamisesta hauskaa.

Kokeeseen tarvitaan kaksi henkilöä (samaa sukupuolta) kerrallaan, sillä siinä pelataan PSP-käsikonsolilla moninpeliä laboratoriossa ja luonnollisemmassa tilassa toisen osallistujan kotona. Koe kestää noin 4 tuntia (sekä aika siirtymiseen kodin ja laboratorion välillä), missä aikaa kuluu pelaamisen lisäksi ohjeisiin, elektrodien kiinnittämiseen ja irrottamiseen, ja kyselyihin vastaamiseen. Korvaukseksi ajasta ja vaivasta CKIR tarjoaa mielenkiintoisen kokemuksen lisäksi kolme Finnkinon elokuvalippua. Osallistujien tulisi olla 18-35 -vuotiaita miehiä tai naisia, terveitä, ja vähintään 4 h/kk pelaavia.

Jos olet kiinnostunut, ja sinulla on samaa sukupuolta oleva ystävä, kaveri tai tuttu jonka kanssa pääset osallistumaan, käy lukemassa lisätietoja Ilmoittautuminen kokeeseen FUGA Mob2007 -sivulta.

Lisätietoja aiheeseen liittyen: FUGA-projekti ja CKIR.