Peliarvostelussa FTL: Faster Than Light (PC)

Kirjoittanut: Livegamers

28.10.2012

Livegamersin arvioitavana on indie-puolella suosiotaan kasvattaneen rogue-like genren uusimpia tulokkaita, FTL: Faster Than Light.
Tähtiristeilijä USS Hipsterin palattua ylivalonnopeudesta viestintälaitteet huomaavat hätäkutsun läheiseltä planeetalta. ”Komentaja, asukkaat pyytävät apua pinnalla riehuvaan infektioon”, luutnantti Iletzu ilmoittaa. Hetken mietittyään Komentaja Sleikkari antaa käskyn: ”Pursimies Weezl ja ylimatruusi Bordeux mukaani, lähdemme pinnalle selvittämään tilanteen.” Pallolla tehtävä ei olisi voinut mennä pahemmin pieleen ja infektoituneiden mellakoidessa ryhmä joutui jättämänään tartunnan saaneen Bordeux´n maan pinnalle. Tämä oli synkkä päivä USS Hipsterin tähtilokissa.

Useampi sektori myöhemmin tähtiristeilijää jahdanneen vastarinnan tunnustelija-alus saavutti taisteluetäisyyden, eikä aikaakaan, kun kamppailu elämästä ja kuolemasta oli käynnissä. ”Valmistakaa Artemis-ohjukset laukaisuvalmiiksi ja tähdätkää vihollisen suojageneraattoorin, purskelaserit välittömästi osuman jälkeen asehuoneeseen”, Komentaja Sleikkari käskytti. ”Komentaja! Meidän aluksessamme on tunkeilija, ja hän on tuhonnut välttämättömiä osia konehuoneesta, olemme istuvia maalitauluja”, Weezl ilmoitti ja sai vastauksen: ”Luokaa tyhjiö avaamalla ovet avaruuden ja konehuoneen välille, lukitkaa samalla kaikki muut ovet. Se paskiainen tukehtukoot.” Uuvuttavan taistelun jälkeen korjausmies teki ilmoituksen konehuoneesta: ”Komentaja, korjauksiin menee muutama tunti, ja mitä tunkeilijaan tulee, hän oli ylimatruusi Bordeux.”

Lue DSlayn arvio pelistä: Faster Than Light -arvostelu