Peliarvostelussa indiekaksikko Flinthook ja Thimbleweed Park

Kirjoittanut: Livegamers

28.04.2017


Legendaaristen pelintekijän, Ron Gilbertin kynästä on saanut alkunsa moni iso pelilegenda, mies tunnetaan nimittäin muun muassa Monkey Island sekä Maniac Mansion peleistä, jotka loivat 80- ja 90-luvun taitteessa vakaan pohjan tarinallisille seikkailupeleille.

Ron Gilbert ei ole tähänkään päivään mennessä jäänyt lepäämään laakereilleen, vaan mies tekee edelleen laatupelejä. Suut alkoivat kuitenkin vaahdota, kun Gilbert lyöttäytyi kimppaan vastikään Manic Mansion -ajoiltaan tutun Gary Winnickin kanssa ja lopputuloksena kaverukset synnyttivät uuden seikkailupelin, Thimbleweed Parkin, jota moni vanhempien teosten fani on odottanut kuin kuuta nousevaa.

Siirry lukemaan Thimbleweed Park -arvostelu.

Niin sanotut ”roguelike”-pelit ovat nauttineet viime vuosina suurta suosiota, vaikka eivät olekaan mikään uusi juttu videopelimarkkinoilla. Pelit ovat koukuttavia ja nopeatempoisia, mutta myös erittäin haastavia ja pitkäikäisiä. Jokainen pelikerta on usein erilainen ja hieman jopa tuuriin perustuva. Indiekehittäjä Tribute Gamesin, tuttu muun muassa Mercenary Kingsistä, Curses N’ Chaoksesta ja Ninja Senki DX:stä, kehittämä Flinthook on uusi tulokas kyseisessä genressä. Peli ottaa paljon vaikutteita Spelunkysta, sekä Rogue Legacysta ja kehitystiimin kerrotaankin olevan kyseisten pelien suuria faneja. Mutta koska he halusivat peliinsä muutakin kuin hyppimistä ja ammuskelua, sai pääkehittäjä pian idean ”Hämähäkkimiehestä, jolla on ase”.

Siirry lukemaan Flinthook-arvostelu.