Peliarvostelussa The Cave (Xbox Live Arcade)

Kirjoittanut: Livegamers

17.02.2013

Livegamersin arvioitavana on The Cave -niminen arcade-peli Maniac Mansionin ja Monkey Islandin luojalta, Ron Gilbertiltä.
”Pulmanratkonnassa on lyöty pirunnyrkki pöytään ja lähdetty miettimään, että mikä se näissä pulmissa on niin vaikeaa. Vastaus on tietenkin haastavuuden ja helppouden saattaminen vaateriin. Onneksi luolasta löytyvät pulmat raavituttavat päätä juuri sillä oikealla tavalla. Ratkaisut ovat helpohkoja, mutta ihan miettimättä ne kaikki eivät aukea. Joissain kohdissa menee tovi, mutta ei piiruakaan yli sen, että tarinan kerronta kärsisi. Pelaajaa ei joudu kasvotusten oman nokkeluutensa rajallisuuden kanssa. Tai no, ehkäpä joissain kohti joutuu turvautumaan puolison tai lasten apuun, mutta internetin käyttö kiistetään jyrkästi.
Jokainen hahmoista voi pitää hallussaan vain yhtä esinettä ja jokaisella on yksi ainokainen erityistaito. Ritari voi olla hetken haaavoittumaton ja aikamatkustaja voi livahtaa kronovaihevirheen turvin kaltereiden väärälle puolelle. Pulmien ratkonnassa hyödynnetään tavaroita, hahmojen erikoistaitoja sekä yhtäaikaista kellosepän tarkkaa tiimityötä. Asetelma toimii sangen mallikkaasti.”

Lue popheadin arvio: The Cave (Xbox Live Arcade) -arvostelu