Pelinkehittäjät lietsovat sotaa

Kirjoittanut: Livegamers

17.01.2007

id Softwaren John Carmack ja Valven Gabe Newell ovat avanneet sanaisen arkkunsa taas kerran seuraavan sukupolven konsoleista. Molemmat miehet ovat samaa mieltä siitä, että Sonyn Playstation 3 ei ole heidän mieleensä. Suosikkikonsolista mielipiteet kuitenkin eroavat.
Antamassaan haastattelussa Gabe Newell ei pidättele kritiikkiään Playstation 3:a kohtaan. Newell sanoo: ”PS3 on täydellinen katastrofi monella tasolla. Sony ei ole huomioinut kuluttajien ja pelinkehittäjien haluja konsolia kehittäessään.” Newell kehottaa Sonya suorasukaisesti suunnittelemaan konsolinsa uudestaan. Entisenä Microsoftin työntekijänä Newell ei kuitenkaan tue täysin vanhan työnantajansa tuotetta, vaan sanoo, että Nintendon Wii-konsoli tulee olemaan konsolisodan voittaja. ”Lyön vetoa, että ensi jouluna Wii on myynyt enemmän, kuin Xbox 360. Osa ihmisistä ajattelee, että olen hullu. Pidän oikeastaan kaikesta, mitä Nintendo tekee.”

id Softwaren Carmack pysyy haastattelussaan hieman diplomaattisempana Sonya kohtaan ja moittii seuraavin sanoin: ”Totuus on se, että Microsoftin kehitystyökalut ovat mittavasti Sonyn vastaavia paremmat. Lisäksi päätös käyttää konsolissaan epäsymmetristä prosessoriarkkitehtuuria oli väärä. Konsolissa on hyviä puolia, jotka voivat viedä sen voittoon, mutta kehittäjien kannalta ne eivät ole hyödyllisiä.” Hänen mukaansa id ei suinkaan ole lopettamassa pelien kehittämistä Playstation 3:lle, mutta ensisijaisena alustana jatkaa Xbox 360. ”Olen kannattanut Microsoftia, koska mielestäni he tukevat kehittäjiä paremmin ja ovat tehneet älykkäämpiä ratkaisuja konsolinsa kanssa.”

Gabe Newell on aiemminkin ilmaissut näkemyksensä kaikesta taivaan ja maan väliltä.