Pelistudiot aktivoituivat Nepalin katastrofin vuoksi

Kirjoittanut: Livegamers

02.05.2015

Isommista pelistudioista toistaiseksi ainakin Ubisoft ja Bungie ovat aktivoituneet Nepalia kohdanneen maanjäristyksen ja sitä seuranneen katastrofin vuoksi. Useita tuhansia ihmisiä on kuollut ja pitkälle toistakymmentä tuhatta ihmistä on loukkaantunut Nepalissa ja sen naapurivaltioissa.
Ubisoft Montreal on luvannut osallistua avustustoimenpiteisiin 100 000 dollarin edestä, mikäli lahjoittajat osallistuvat vähintään sen verran Far Cryn nimissä perustettuun Punaisen Ristin -avustuskeräykseen. Keräykseen pääsee tästä.

Myös Bungie osallistuu omalla tavallaan avustustoimenpiteisiin. Destinyn kehittäjä on laittanut myyntiin erityisen t-paidan, jonka kaikki tuotto ohjataan kehittäjän mukaan Nepalin hädänalaisten ihmisten avustamiseen. Hinnaksi on valikoitu 24,99 dollaria, eli noin parikymmentä euroa. Paidan ostajille annetaan myöhemmin pelissä erityinen shader ja emblem.

Ylläolevien lisäksi ainakin suositun PC-peli EVE Onlinen kehittäjä, islantilainen CCP, on luvannut siirtää rahaa Nepaliin kaikista pelaajien tekemistä lahjoituksista erikseen perustetulle hahmolle. Tarkempia ohjeita tästä esimerkiksi täältä.