Pikakatsauksia syyskuussa ilmestyviin peleihin, osa 2

Kirjoittanut: Livegamers

15.09.2003

Tässä toinen pieni tietopaketti peleihin, jotka ilmestyvät tässä kuussa.
Colin McRae Rally 4

Codemastersin tekemä, rallipelien kuninkaaksi tituleerattu ralli-sarja Colin McRae Rally saa jatkoa tässä kuussa.
Codemasters lupaa muun muassa parannettua pelattavuutta, monipuolisempia yksin- ja moninpelimuotoja, vauriomallinnusta sekä uudistetun grafiikkamoottorin.
Xbox-versio tukee neljää pelaajaa jaetulla ruudulla ja siitä löytyy tuki myös Xbox Livelle -kuitenkin vain tilastojen muodossa. Aikojaan pääsee vertailemaan Xbox Livessä muiden teiden kuninkaiden kanssa erikoiskoekohtaisesti, Monthly Best Stage Time Leaguessa (kuukauden parhaat EK-ajat) sekä All-time Best Stage Time Leaguessa (kaikkien aikojen parhaat EK-ajat).

Saa nähdä kuinka hyvin Codemasters on onnistunut tehtävässään ja onko siitä kilpailemaan muiden tulevien ajopelien kanssa (muun muassa RalliSport Challenge 2), joista moni tukee Xbox Live moninpeli-palvelua.
Colin McRae 4 ilmestyy 19.9.

Viralliset sivut

Conflict: Desert Storm2: Back to Baghdad

Ensimmäisen osan tapaan tämän pelin tapahtumat sijoittuvat Persianlahdelle. Kaikkea on luonnollisesti parannettu: grafiikkaa, pelattavuutta ja vastustajien sekä omien taistelijoiden teko-älyä.
Lisäksi tällä kertaa voi ajaa eri taistelu-ajoneuvoilla, muun muassa tankeilla, jotka on voitettu taisteluissa.

Aseista voisi mainita M16, tarkkuuskiväärit, singot, raketinheitin, käsikranaatit sekä pistoolit. Eli siis samoja aseita, joita Yhdysvaltojen armeija käyttää tällä hetkellä Irakin sodassa.
Johdettavanasi on siis neljän sotilaan eliittiryhmä, johon kuuluu ryhmänjohtaja, taistelupioneeri, tarkka-ampuja sekä raskaiden aseiden spesialisti.

Xboxin sotapelitarjonta on tunnetusti erittäin suuri, joten Conflict: Desert Storm 2: Back to Baghdad joutuu taistelemaan toden teolla, jotta se pärjäisi tässä taistelussa – etenkin koska se ei sisällä lainkaan Live-tukea. Mutta niille, jotka eivät vielä omista Liveä, peli on hyvä vaihtoehto.
Conflict: Desert Storm 2 ilmestynee 26.9.

Viralliset sivut

Soul Calibur 2

Namcon erinomainen, Segan Dreamcastille ilmestynyt Soul Calibur saa nyt jatkoa.
Niille, jotka eivät tiedä Soul Calibur -peleistä, kerron muutaman asian. Taistelijoiden erikoisuutena ovat erilaiset aseet. Miekat, nunchakut, seipäät sekä suuret kirveet osuvat yhteen ja kipinät sinkoilevat, kun kaksi tappajaa taistelee erilaisilla areenoilla. Ohjaus toimii kuin unelma, peli on erittäin nopeatempoinen ja areenoilla voi liikkua vapaasti.

Iskut jaetaan kolmeen luokkaan: aseiden vaaka- ja pystyliikkeet sekä potkut. Tietenkin heitot ovat mukana ja torjuntanappikin löytyy.

Pelissä on myös tarinapelimuoto, Weapon Master. Tässä pelimuodossa taistellaan eri olosuhteissa, esimerkiksi säännöt tai kenttäolosuhteet voivat muuttua. Sääntö-muutoksista voisin mainita, ettei esimerkiksi vastustajaa voi voittaa muuten, kuin lyömällä hänet kehästä ulos. Tai pelaaja on myrkytetty ja vastustaja on tapettava ennenkuin pelaaja itse kuolee myrkkyyn.

Eri tehtävistä saa lisätavaraa Japanilaiseen tyyliin, muun muassa kuvia sekä videoita. Soul Calibur 2 Xbox-versiossa on bonushahmona Todd McFarlanen luoma sarjissankari Spawn.

26. päivä kuluvaa kuukautta ilmestyvä Soul Calibur 2 on loistava peli vaikka ei sisälläkkään Live-tukea.

Viralliset sivut