Pimp My Engine – Electronic Arts

Kirjoittanut: Livegamers

20.08.2006

Electronic Arts on lisensoinut Unreal Engine 3 -teknologian. Yhtiö tulee käyttämään teknologiaa tulevissa peleissään, joiden alustoina ovat uuden sukupolven pelikonsolit. Nyt solmittu sopimus antaa EA:lle mahdollisuuden käyttää Unreal-moottoria omien ”työkalujensa” lisäksi.
Unreal-moottoria on käytetty jo aiemmin mm. Silicon Knightsin Too Human-, Biowaren Mass Effect-, Epicin Gears of War- ja Unreal Tournament 2007 -peleissä.

Unreal Engine on yksi suosituimmista pelimoottoreista. Sen kehitti Epic Games Unreal-tietokonepeliä varten vuonna 1998. Pelimoottorista on julkaistu kolme versiota: Unreal Engine, Unreal Engine 2 ja Unreal Engine 3. Unreal Engine 4 on kehitteillä. Pelimoottori on käytettävissä Windows-, Mac OS-, Linux-, PlayStation 2-, Xbox-, Xbox 360-, GameCube- ja Sega Dreamcast -alustoilla.

Uuden sukupolven pelinkehittäjistä ja julkaisijoista Unreal Engine 3:n ovat aiemmin jo lisensoineet THQ, BioWare, Midway, Gearbox Software, Atari, Buena Vista Games, 10TACLE ja lisäksi muutama muukin.