PlanetSide-pomo sivuun toistuvan häirinnän jälkeen

Kirjoittanut: Livegamers

23.07.2015

Pelistudio Daybreak Gamesin (ent. Sony Online Entertainment) johtaja ja perustajajäsen John Smedley siirtyy sivuun firman keulapaikalta. Miehen tilalle astuu Russell Shanks. Smedley siirtyy H1Z1– ja Planetside-peleistä tutun studion sisällä toistaiseksi julkistamattomiin tehtäviin.


Daybreak on Smedleyn ohella kärsinyt hakkeriryhmä Lizard Squadin palvelunestohyökkäyksistä pitkin vuotta. Ryhmä ajoi muun muassa 2014 jouluna PlayStation Networkin sekä Xbox Liven alas. Viimeisin hyökkäys Daybreakia kohtaan tapahtui sen jälkeen, kun Julius ”zeekill” Kivimäki vältti vankilatuomion teoistaan huolimatta. Smedley arvosteli tätä avoimesti ja uhkasi ryhtyä oikeustoimiin Kivimäkeä vastaan. Smedleyn mukaan Kivimäki on vastuussa useista henkilökohtaisista hyökkäyksistä häntä kohtaan, hyökkäyksiin sisältyy DDoS-hyökkäysten lisäksi muun muassa useita ”swattauksia”. Lisäksi eräs lento, jolla Smedley oli, joutui tekemään hätälaskun ryhmän valheellisen pommivihjeen takia. Miehelle on myös lähetetty kuvia hänen isänsä haudalla tehdyistä ”ikävistä asioista”, Smedley kertoi pari viikkoa vanhassa Reddit-viestissään.

20 vuotta pelialalla toiminut Smedley on toiminut muun muassa Sony Online Entertainmentin johtajana ja myöhemmin vastannut yhtiön irtautumisesta Sonystä ja muuttumisesta Daybreak Gamesiksi. Hänen vastuullaan on ollut myös H1Z1:n ja PlanetSide 2:n työstäminen.