Pyörän selkään kesäkuun lopussa

Kirjoittanut: Livegamers

20.06.2012

PAN Vision Finland Oy julkaisee pyöräilypelin, joka vaatii pelaajilta myös taktista osaamista. Le Tour de France 2012 julkaistaan Suomessa Ranskan ympäriajon aikana.
Ranskan ympäriajo (ranskaksi Le Tour de France) on maailman tunnetuin pyöräilykilpailu. Kilpailu järjestetään vuosittain ja ajettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1903. Kisan vaativasta luonteesta johtuen Ranskan ympäriajo tunnetaan erittäin taktisena kilpailuna, jossa kestävyyden lisäksi kysytään nopeutta, sisua ja paineensietokykyä.

Le Tour de France 2012 vie pelaajat tämän urheilutapahtuman tunnelmiin ja tarjoaa kokonaisvaltaisen pelikokemuksen. Spektaakkelinomainen kilpailutapahtuma on jaettu moniin eri osa-alueisiin ja etappeihin. Kisan etapit ovat kaikki erilaisia, mutta yhtäältä haastavia. Näistä etapeista myös mitellään omina osinaan varsinaisen kokonaiskilpailun ohella.

Oman kisajoukkueen ja suosikkiajajan myötä nousevat esiin taktiset vaihtoehdot. Näistä kenties merkittävin on omien joukkuetovereiden kanssa kommunikointi. Myös kanssakisaajien kanssa liittoutuminen ja vastapelaajia vastaan taktikointi ovat tärkeässä asemassa.

Pelin sydämenä sykkii keinoäly, joka reagoi pelaajan päätöksiin sekä joukkuetovereiden että kanssakisaajien tekemien valintojen muodossa. Tiimikavereiden käskyttäminen ja muiden joukkueiden kanssa kommunikointi vaikuttavat myös joukkuetason suorituksiin. Tätä kautta vaikutukset näkyvät myös kisan kokonaistuloksissa. Myös erilaiset väliaikatiedot ajoista, etäisyyksistä ja muista asioista auttavat hahmottamaan omaa valittua taktiikkaa kisan edetessä.

Pelissä on mukana 21 virallista kisavaihetta. Jokainen näistä on yksityiskohtaisen tarkasti mallinnettu. Mukana ovat myös lisensoidut joukkueet sekä ajajat vuoden 2012 tiedoilla.
Lisäksi pelissä on erilaisia alatavoitteita ja saavutuksia, kuten erilaisia kisapaitoja ja ratoja. Verkkopeliominaisuus tarjoaa puolestaan moninpelitilan, jossa yksittäiset pelaajat voivat kisata toista pelaajaa vastaan. Näiden lisäksi mukana ovat pistetilastot.

Le Tour de France 2012 julkaistaan Suomessa 28. kesäkuuta Xbox 360- ja Playstation 3 -pelikonsoleille 49,90 euron kuluttajahintaan.

Lisätietoja pelistä saat pelin kotisivuilta.

Lähde: Lehdistötiedote