Quantum Breakin konsepti oli alunperin Alan Wake 2:een

Kirjoittanut: Livegamers

30.05.2017

Suomalaisen Remedy Entertainmentin Sam Lake on antanut Eurogamerille haastattelun, jossa hän paljasti vähän tiedettyjä asioita muun muassa Alan Waken jatkosta. Lake kertoi, että Quantum Breakista tuttu live-action -formaatti oli alunperin tarkoitettu Alan Wake 2:een, mutta huippusuositun pelin jatko-osa torpattiin Microsoftin toimesta.
”Microsoftille esitellyssä Alan Wake 2:n varhaisessa konseptivaiheessa oli idea, että se on jaksomainen ja jaksojen välissä olisi live-action -vaiheita. He pitivät siitä ideasta, mutta halusivat kuitenkin uuden pelisarjan; aivan omansa. Alan Wake on kuitenkin meidän”, Lake kertoo haastattelussa.

Remedyllä on parikin rautaa tulessa Quantum Breakin jälkeen. Kehitteillä on tarinamuoto ilmaiseksi pelattavalle Crossfire 2:lle, joka on jatkoa huippusuositulle verkkomoninpeli Crossfirelle. Toisena pelinä kehityspyörässä pyörii koodinimeä P7-totteleva peli, joka on Sam Laken mukaan elokuvallinen kolmannesta persoonasta pelattava toimintapeli.

”Lienee kuitenkin syytä sanoa, ettei se ole Alan Wake 2. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Alan Wake 2 olisi ainakin ideatasolla vielä elossa.”.

Alan Wake on kuitenkin tärkeä Remedylle ja Lake jatkaakin aiheesta:

”Haluaisin kehittää Alan Wake 2:n, omistamme Alan Waken ja tunnen Alan Wakella olevan arvoa. Näissä asioissa on muutakin kuin vain luova puoli; on myös taloudellinen puoli. Monen asian on kohdattava oikein, jotta asiasta tulisi mahdollinen.”

Koko pitkähkön haastattelun voit lukea täältä.