Reagointi Xbox 360:n vikoihin saattoi pelastaa Xboxin

Kirjoittanut: Livegamers

06.07.2015

Aiemmin Microsoftilla työskennellyt Peter Moore kertoo, että yhtiön reagointi Xbox 360:n suurimpaan vikaan, tutummin Red Ring of Deathiin, saattoi jopa pelastaa Xboxin tulevaisuuden. Red Ring of Death -nimitys tulee kolmesta punaisesta valosta, jotka ilmaisivat konsolin olevan rikki tuntemattoman syyn vuoksi. Varsinkin ensimmäiset erät konsolista olivat alttiita RRoD:lle.
Xbox-yksikön työnvalvojana toiminut Moore oli kertonut ongelmien ilmettyä Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmerille, että laajalle levinneen ongelman korjaamiseksi tulisi yrityksen kuluttaa jopa miljardi euroa tuotteeseen. Mooren mukaan Ballmer toimi nopeasti ja valtuutti vaadittavan summan korjaustoimenpiteisiin ja tämä turvasi niin Xbox 360:n aikakauden, mutta myös tulevan Xbox One -konsolinkin tulemisen.

”Jos olet Xbox-pelaaja, voit kiittää Steve Ballmeria, ettei hän viivytellyt lainkaan. Yritys kyllä pystyi laittamaan siihen rahaa, mutta hän ei viivytellyt, koska tuotteen brändi oli tärkeämpi. Jos päätöstä ei olisi tuolloin tehty, Xbox-brändiä tai Xbox Onea ei tänään olisi”, juttelee Moore VG247-julkaisulle.