Secret Of Mana tehdään uudelleen – julkaisu ensi vuoden alussa

Kirjoittanut: Livegamers

27.08.2017

Square Enix on kertonut työstävänsä täydellistä 3D-uusintaversiota legendaarisesta roolipelistä, Secret Of Manasta. Alunperin SNESille julkaistu roolipeliseikkailu julkaistaan 15.02.2018 PlayStation 4:lle, PC:lle, sekä PlayStation Vitalle. Peli julkaistaan Euroopassa vain digitaalisessa muodossa, fyysistä versiota on tarjolla vain Japanissa.
Uusittu versio pysyy uskollisena alkuperäiselle tarinalle, mutta tuo mukaan nykypäiväiset grafiikat sekä kontrollit. Peli on saanut myös paljon uusia ominaisuuksia, kuten ääninäyttelyn sekä moninpelin.

Secret of Manan juoni kuuluu seuraavanlaisesti (lainattu Wikipediasta): ”Manan voimalla vahvistunut sivilisaatio käytti löytämäänsä avun lähdettä mahtavan Mana-linnakkeen luomiseen. Tämä sai maailmaa tarkkailevat jumalat suuttumaan, mikä johti Mana olemassaoloa uhanneeseen tuhoisaan sotaan. Tilanteen lähestyessä täydellistä tuhoa Mana-miekkaa käyttänyt soturi murskasi linnakkeen, ja sen luonut sivilisaatio kuihtui. Rauha palasi maailmaan, mutta uhka samanlaisen yhteenoton toistumisesta on ajan myötä kasvanut.

Potoksen kylästä poistunut poika kohtaa matkallaan kiveen uponneen miekan. Hän päättää vetää aseen kivestä tietämättömänä siitä, että se on todellisuudessa voimakas Manan miekka. Teon seurauksena miekka menettää pojan kotikylää suojelleen vaikutuksensa, ja useat hirviöt hyökkäävät Potokseen. Kylästään karkotettu poika saa ritari Jemalta ohjeen matkata lännessä sijaitsevaan Vesipalatsiin, jotta maailmaa suojaava voima voitaisiin palauttaa”.