Sensible Soccerin jatko-osa nyt Kickstarterissa

Kirjoittanut: Livegamers

13.11.2015

FIFAt ja PESsit väistykööt, sillä virtuaalijalkapallokenttien vanha kuningas on nouseva jälleen! Ei, emme puhu Jari Litmasesta, vaan Jon Haresta ja hänen 90-luvun alussa suunnittelemasta Sensible Soccer -pelisarjasta, jota mies yrittää elvyttää nyt Kickstarterissa nimellä Sociable Soccer.
Sociable Soccerin idea on olla yksinkertaisen lähestyttävä peli, jossa syöttökontrollit ovat veitsenteräviä ja liukutaklaukset murskaavan tarkkoja. ”Olen vuosien ajan suunnitellut Sensible Soccerin hengellistä jatko-osaa. FIFAn ja PESsin kanssa kilpailu vaatii muutakin kuin pelkän uusintaversion tekemistä, se vaatii täysin erilaista otetta jalkapallopelin tekemiseen. Aion sekoittaa Sociable Socceriin vanhanaikaista välitöntä pelattavuutta, jota pyörittää modernin teknologian jylhä voima,”, kertoo Jon Hare projektin Kickstarter-sivulla. Hän sanoo suoraan Eurogamerin haastattelussa, että Sociable Soccerin tarkoitus ei ole lähteä haastamaan FIFAa tai PESsiä realistisuudellaan vaan pelattavuudellaan ja hauskuudellaan.

Samassa haastattelussa Hare paljastaa, että peliin on tulossa valtavasti oikeita joukkueita, mutta virallisia logoja ja tämän kaltaisia peliin ei ole tulossa, koska sellaisten lisenssit maksaisivat aivan liikaa.

Esimerkiksi Chelsea tulee olemaan pelissä nimellä Chelsea. Hare perustelee tämän sillä, että oikeita paikannimiä on peleissä saanut käyttää aina, joten miksei tässäkin tapauksessa.

Sensible Soccerin taustalla on vahvasti suomalaista väriä. Sami Vanhatalo ja Jouni Mannonen ovat tuttuja nimiä Remedy Entertainmentin väreistä ja Sami Arola tunnetaan mobiilipeleistä tunnetun Sumean perustajana.

Haren tiimi tähtää 300 000 puntaan ja jo ensimmäisen päivän aikana projekti on kerännyt yli 800 tukijaa ja 16 000 puntaa. 4000 aikaista matoa voi lunastaa pelin itselleen jo nyt 12 punnan hinnalla.

Pelin luvataan tulevan vuonna 2016 Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja PC:lle.