Seuraava Tomb Raider saapuu PS4:lle loppuvuodesta 2016

Kirjoittanut: Livegamers

24.07.2015

Aluksi ainoastaan Xbox One ja Xbox 360 -konsoleille tuleva Rise of the Tomb Raider saapuu PlayStation 4:lle noin vuoden kuluttua Xbox-julkaisusta. Xboxeille peli saapuu 10. marraskuuta ja PlayStation 4 -versiota lupaillaan vuoden 2016 jouluksi. PC-pelaajien pelattavaksi Rise of the Tomb Raider saapuu jo alkuvuodesta 2016. Microsoft toimii Xbox-versioiden julkaisijana, Square Enix ottaa ohjat PC:n ja PlayStation 4:n suhteen.
Pelistä on jo aiemmin kerrottu hieman tietoja. Seikkailuun luvataan aiempaa osaa vaihtuvampia ympäristöjä. Trooppisen saaren maisemat ovat taaksejääneitä muistoja ja Rise of The Tomb Raiderissa Lara Croft seikkailee Venäjän hyytävillä tundra-alueilla ja erämaiden metsiköissä. Pelissä seurataan Lara Croftin ja hänen apurinsa, Jonah Maiavan, yritystä löytää muinainen Siperiaan rakennettu kaupunki, jonka uumenista tulisi löytyä salaisuudet ikuiseen elämään.

Hyisissä olosuhteissa selviytymiseen vaaditaan neuvokkuutta ja näppäryyttä, ja pelaaja voikin kasata pelimaailmasta löytyvistä resursseista erilaisia ansoja, aseita, varusteita ja tarvikkeita. Eläimien tekoälyn kerrotaan olevan aiempaa kehittyneempää ja metsästyksen kerrotaan näyttelevän suurempaa roolia pelissä. Tietyt eläimet liikkuvat päivisin ja tietyt öisin, joten pelaajalta odotetaan erilaisia metsästystaktiikoita.

Tomb Raiderit eivät olisi mitään ilman puzzleja, ja näiden pähkinöiden kerrotaan olevan hieman haastavampia. Pelaajaa ei siis pidetä joka asiassa kädestä kiinni, vaan omaa päättelykykyä vaaditaan.

E3-messuilla ja niiden jälkeen saatiin nauttia myös pelikuvasta. Alla pelikuvapätkää, sekä E3-messuilla Xboxin pressitilaisuudessa nähty esittely.

Kiitokset käyttäjälle Mudinski uutisvinkistä.