Shadowrunille oikea julkaisuajankohta

Kirjoittanut: Livegamers

15.03.2007

Microsoft on vihdoin virallistanut Shadowrunin julkaisuajankohdan, kumoten lukuisat viimeaikaiset internet-huhut. Viime viikonloppuna kerroimme Gamedaily-sivuston uutisoimasta julkaisupäivästä, joka sittemmin kumottiin. Virallinen julkaisuaika on kesäkuussa Xbox 360:lle ja Windows Vistalle.
Shadowrun on ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, joka yhdistelee futuristisia aseita ja ikivanhaa magiaa. Peli yhdistää myös Vista- ja Xbox 360 -pelaajat, jotka voivat pelata samoilla 16 pelaajan palvelimilla. Peli on suunniteltu vain ja ainoastaan moninpeliksi.

Shadowrunin maailma sijoittuu vuoteen 2012 ja sitä hallitsevat suuret yritykset. Yksi näistä on RNA Global, joka yrittää avata muinaisen ziggurat-pyhäinjäännöksen salaisuudet ja saada hallintaansa sen sisältämät todelliset voimat. RNA:ta vastustaa Lineage-niminen ryhmittymä, joka yrittää suojella zigguratia. Tarinaa edistetään moninpelikamppailuiden lomassa ja pelaajat voivat valita kummalla puolella taistelevat. Peruspelimuotoina Shadowrunissa ovat Raid, joka on pohjimmiltaan yhden lipun CTF-pelimuoto ja Extraction, joka on klassinen kahden lipun CTF. Lisäpelimuodot eivät ole FASA:n mukaan poissuljettuja.

Pelissä on myös eri rotuja, joilla on eri ominaisuuksia. Haltioilla on paljon Essence-taikavoimaa ne pystyvät täten käyttämään taikoja nopeammin ja useammin. Haltiat parantuvat myös muita rotuja nopeammin – haltioita kuvaillaan joustaviksi hyökkäyshahmoiksi. Kääpiöillä on myös reilusti taikuutta, mutta sitä hyödyntääkseen niiden pitää imeä taikuus muista hahmoista. Peikot ovat fyysisiä ja vahvoja hahmoja, joiden ruumiit kestävät paljon rasitusta. Ihmiset taas ovat sekoitus fyysisten ja Essence-voimien väliltä.

Tarkempaa julkaisupäivää ja sitä, koskeeko ilmoitettu ajankohta myös Eurooppaa, ei kerrottu.