Shivering Isles julkistettu

Kirjoittanut: Livegamers

05.01.2007

Bethesda Softworks on julkistanut aiemmin huhutun Shivering Isles -lisäosan suuren suosion saavuttaneen The Elder Scrolls IV: Oblivion -pelin PC-versioon. Päivitys julkistettiin PC Gamer -lehden Yhdysvaltojen tuoreimmassa numerossa.
Poiketen aiemmista lisäosista, Shivering Isles sijoittuu kokonaan uudelle alueelle ja uuteen ulottuvuuteen. Alueen nimi on The Realm of Madness ja sen asukkaat ovat nimen mukaisesti hulluja tai täysin mielipuolisia. Ulottuvuutta hallitsee Sheogorath, mielipuolisuuden prinssi. Uudelle alueelle siirrytään Bravilin lähelle mystisesti ilmaantuneesta portista, ja pelaajan tehtävänä on estää Juggaleg-nimisen pahuuden jumalan suunnittelema Greymarch, jonka tavoite on tuhota ulottuvuuden koko väestö.

Realm of Madnessin nähtävyyksiin kuuluvat mm. enteellisesti nimetyt Bliss-, Mania- ja Dementia-kaupungit. Lisäksi Outouksien Museon löytää Cruciblen kaupungista ja Split-niminen kaupunki sisältää kaksin kappalein kaikkea. Lisäosan tuomiin uudistuksiin kuuluu myös ympäristön muuttuminen pelaajan tekojen seurauksena.

Vaikka Bethesda ei ole kertonut vielä kaikkia yksityiskohtia laajennuksen sisällöstä, niin julkisuuteen on tihkunut muutamia tietoja uusista vihollisista. Näihin kuuluvat esimerkiksi 20 jalan mittainen portinvartija-jättiläinen, erikoinen ravun ja hämähäkin yhdistelmä ja Knight of The Order -nimellä kulkevat, raskaasti haarniskoidut sotilaat.

Tällä hetkellä julkistus koskee vain PC:tä, eikä Xbox 360:n laajennuksesta ole huhuja lukuunottamatta kuulunut mitään. Konsoliversion jättimäinen menestys antaa syyn olettaa, että Bethesda tuo laajennuksen aikanaan myös Xbox 360:lle. Livegamers tulee informoimaan asiasta heti kun tarkempaa tietoa on saatavilla.