Sonera tarjoaa huippunopeutta

Kirjoittanut: Livegamers

21.08.2006

Sonera kertoi tänään tuovansa markkinoille huippunopeat valokuitupohjaiset laajakaistayhteydet kymmeneen suurimpaan kaupunkiin.
Yhteydet luvataan rakentaa valmiiksi vuoden loppuun mennessä, jolloin nopeiden yhteyksien pitäisi olla saatavilla yli tuhanteen kiinteistöön ja sataantuhanteen asuntoon Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Lahdessa. Jyväskylässä, Kuopiossa, Vaasassa ja Oulussa. Rakentamisessa hyödynnetään Soneran jo olemassa olevaa valokuituverkkoa.

Kuluttajille tarjotaan nopeaa laajakaistaliittymää, joka tullaan tuntemaan nimellä Sonera Laajakaista Extra. Yhteyden huippunopeus on 100 Mbit/s. Taloyhtiöt voi tilata käyttöönsä Sonera Kiinteistöyhteys Kuitu -liittymän, jonka nopeus on 1/1 Gbit/s. Yhteyksien hintoja ei ole vielä julkistettu, mutta taloyhtiöille tulevien yhteyksien edullisuus riippuu samanaikaisista tilauksista samalle alueelle.

”TeliaSonera Finland panostaa voimakkaasti seuraavan sukupolven verkon rakentamiseen ja palveluiden kehittämiseen. Valokuituverkko on varma ja kestävä ratkaisu ja investointi tulevaisuuteen. Kuluttajille ja taloyhtiöille valokuituyhteys avaa oven uusiin palveluihin. Esimerkiksi seuraavan sukupolven tv-tekniikka, hdtv, asettaa laajakaistayhteydelle aivan uusia vaatimuksia. Jatkossa on myös tärkeää kehittää lisää kansalaisten asiointia viranomaisten kanssa. Nopeista verkkoyhteyksistä onkin tullut jo sähköverkkoon verrattava palvelu. Valokuituverkko tarjoaa riittävästi kapasiteettia nyt ja tulevaisuudessa”, sanoo Tietoyhteiskunnan rakenteet ja palvelut -divisioonan johtaja Eero Sinkkonen TeliaSonera Finlandista.