Sonic juhlii vuosia kahdella pelillä

Kirjoittanut: Livegamers

20.10.2011

Sonic-siili (Sonic the Hedgehog) on legendaarinen SEGA-pelitalon maskotti ja pelihahmo, joka juhlii tänä vuonna 20-vuotista peliuraansa. Sen kunniaksi PAN Vision Finland Oy tuo marraskuussa myyntiin kaksi vauhdikasta Sonic-pelikokonaisuutta.

Sonic-siili

Sonicin historia ulottuu aina kesäkuuhun 1991 saakka, jolloin julkaistiin kaikkien aikojen ensimmäinen Sonic-peli. Tuolloin vain SEGAn omalle pelikonsolille julkaistu peli aloitti kokonaisen pelien sarjan, josta myös The Blue Blur -lempinimen saanut piikikäs hahmo tuli tutuksi pelaavalle kansalle. Ajan myötä Sonicin suosio on vain kasvanut ja hahmosta on tullut todellinen pelaamisen ikoni – ystävänsä Marion ohella.

Sinivalkoinen, muikeailmeinen ja isosilmäinen Sonic-siili on pieni, mutta pippurinen kaveri. Hänet tunnetaan huippunopeasta vauhdistaan, jonka avittamana hän loikkii ja juoksee yli esteiden. Tarinan mukaan Joulusaarella syntynyt Sonic osaa kiertyä palloksi ja kieriä salamannopeasti vastustajiaan piikeillään uhmaten, muttei kuitenkaan uida!

Sonic Generations

Marraskuun alussa julkaistavassa Sonic Generations -pelissä Sonic-siili nähdään sekä perinteisessä ja 20 vuotta vanhassa 2D-asussaan että nykyaikaisessa 3D-asussaan.

Pelin tarinassa Sonicin maailma menee sekaisin, kun yhtäkkinen aikavääristymä repii ympäristöön madonreikiä, jotka vievät Sonicin ystävineen menneisyyteen. Siellä hän tapaa omasta historiastaan tuttuja hahmoja, myös nuoremman version itsestään! Kaksikon on liittouduttava yhteen voittaakseen uudet vihollisensa, pelastaakseen ystävänsä ja selvittääkseen kuka on katalan juonen takana.

Pelin kolme eri aikakautta kuvastavat Sonic-siilin 20-vuotista historiaa. Ulkoasu on tuttu Sonic-maailma, vaikka se onkin päivittynyt teräväpiirtoiseksi 3D-ympäristöksi. Eri aikakausissa on käytössä tutut erikoisliikkeet ja uusi valikkojärjestelmä mahdollistaa pelaajan uppoutumisen Sonic-maailmaan samalla pelin paljastaessa lisää pelihahmoja ja piilotettuja aarteitaan.

Sonic Generations ilmestyy Xbox 360 – ja PlayStation 3 -pelikonsoleille 4. marraskuuta sekä pc-tietokoneille ja Nintendo 3DS -käsikonsolille 25. marraskuuta.

Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games

Nintendon pelikonsoleille ilmestyvä urheilupeli vie pelaajat kisailun maailmaan Lontooseen. Yksinpelin lisäksi mukana on moninpelitila.

Lajeja löytyy jalkapallosta esteratsastukseen, melonnasta 100 metrin pikajuoksuun, pöytätennikseen ynnä muihin lajeihin. Sonicin ja Marion lisäksi pelattavana on heidän parhaimmat ystävänsä ja pahimmat vihamiehensä.

Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games ilmestyy Nintendo Wii -pelikonsolille 18. marraskuuta ja Nintendo 3DS -käsikonsolille helmikuussa 2012.

Molemmat Sonic-pelit ovat esillä myös Digiexpo-tapahtumassa 4.-6. marraskuuta Helsingin Messukeskuksessa. Paikalla on myös Sonic-patsas, jonka kanssa voi kuvauttaa itsensä.

Lähde: Lehdistötiedote