Sonic kiihdyttää Xbox Live Arcadeen?

Kirjoittanut: Livegamers

17.02.2006

Päivitetty: 22.2.2006 00:31
Official Xbox Magazinen nettisivuille jutustellut Masato Nakamura, Sonic the Hedgehogin tulossa olevan Xbox 360 -debyytin tuottaja, vihjaa klassisten Sonic-pelien tulosta Xbox Live Arcadeen.

Kun häneltä kysyttiin onko heillä suunnitelmia tuoda Sonicia Arcadeen, Nakamura-san vastasi ”Kyllä, toivomme että voimme tehdä jotain sellaista.”

Tämä olisi oivallinen siirto ajatellen Sonicin 15-vuotissynttäreitä, jotka ovat tulossa myöhemmin tänä vuonna. ”Me toivomme tekevämme jotain hienoa Sonicin 15-vuotissynttäreitä varten”, Nakamura-san sanoi, viitaten Sonic Ridersin ja Sonicin X360-version julkistukseen.

Toinenkin takavuosien Megadrive-klassikko, Xboxille kolmannen osan saanut funkahtava Toejam & Earl haluaisi päästä Arcadeen.

Livegamers kysyi sähköpostilla TJ&E Productionsin Greg Johnsonilta mielipidettä originaalin TJ&E:n mahdolliseen Arcade-versioon, uuden sisällön kera. Johnsonin mukaan he ovat ajatelleet samaa ja pitävät ideaa loistavana. Valitettavasti Sega omistaa oikeudet tuotemerkkiin, ja ei ole halukas tekemään sillä mitään. Sega ei usko, että sillä olisi menekkiä, ja suosion todistaminen on vaikeaa. Hän lupaa kuitenkin jatkaa Segan painostamista. Voit auttaa hyvää asiaa allekirjoittamalla Segalle vetoomuksen täällä.

IGN:n mukaan liikkeellä on huhu, jonka mukaan Microsoft tulee julkaisemaan moninpelillä varustetun N64-klassikko GoldenEyen Xbox Live Arcadessa. Mutta kumpi omistaa oikeudet tavaramerkkiin, Nintendo vai Rare? Ja vaikuttaako se mitenkään, että Electronic Arts omistaa oikeudet James Bondiin?

Ovatko pelitalot toden teolla innostuneet vanhojen klassikkojen uudelleenjulkaisemisesta? Miksipä ei, elokuva- ja musiikkiteollisuudelle uudelleenjulkaisut ovat olleet rahasampo jo vuosia.