Sony haastaa Xbox Liven

Kirjoittanut: Livegamers

02.02.2006

Tulevan Official PlayStation Magazinen artikkelin mukaan Sony aikoo haastaa tosissaan Microsoftin Xbox Live -nettipalvelun.
Artikkelin otsikko on ”Playstation Live? Try Playstation Life!”. Sonyn suunnitelmissa on ei vain tehdä yhtä laajaa ja laadukasta palvelua kuin Xbox Live, vaan ohittaa se. Jutun mukaan eräät pelinkehittäjät ovat osallistuneet erityisiin seminaareihin varmistaakseen, että heidän pelinsä toimivat vielä nimeämättömän, uuden järjestelmän kanssa.

Mutta onko mahdollista että Sony pystyisi rakentamaan Xbox Liven veroisen palvelun näin lyhyessä ajassa? Microsoftille saman tempun tekeminen on vienyt vuosia ja paljon, paljon rahaa. Sonylla on tietysti nyt viitekehys, josta ottaa mallia. Toisaalta Sony tunnetaan voimakkaasta hypestään, kuuluisimpana esimerkkinä PlayStation 2:n Emotion Engine -rummutus. Oli asian laita mikä tahansa, kilpailu on aina hyvästä.

PlayStation 2:lla on ilmainen, PS2 onlineksi ristitty nettipalvelu, joka ei vastaa millään muotoa maksullista Xbox Liveä. On epätodennäköistä että PS3:n mahdollinen uusi palvelu olisi ilmainen, jos tarkoitus on haastaa Xbox Live.