Soul Calibur -kuulumisia

Kirjoittanut: Livegamers

27.06.2008

Namco Bandai Gamesin tulevasta tappelupelistä Soul Calibur 4:stä on tipahdellut lisää tiedonmurusia. Suurimpana uudistuksena erän voi voittaa myös eräänlaisella lopetusiskulla. Mikäli pelaaja puolustaa liikaa, haarniska tai vaatetus kuluu, ja kun se on heikoimmillaan, vastustaja voi oikein ajoittamalla tehdä näyttävästi animoidun erikoisliikkeen. Sen lisäksi ainakin yksinpelissä on tagin tapainen pelimuoto, jossa toinen hahmo voi tulla jatkamaan iskusarjaa.
Soul Calibur III:n suosittua Create a Soul -moodia on sitäkin paranneltu. Omaa hahmoaan voi muokata aiempaa monipuolisemmin, alkaen taistelutyylin ja ominaisuuksien virittämisestä ulkonäön ja äänen säätämiseen. Kuten joitakin kuukausia sitten on paljastettu, Xbox 360:n versiossa pääsee pelaamaan Yodalla, PS 3:lla taas Darth Vaderilla. Niiden lisäksi Star Wars: Force Unleashedin päähenkilö on pelattavana hahmona molemmissa versioissa. Soul Calibur 4:n julkaisupäiväksi Euroopassa on vahvistettu 1.8.2008.

Namco julkaisi myös uuden videon Soul Caliburin Xbox Live Arcade -versiosta. Vuonna 1999 Segan Dreamcastille julkaistu Soul Calibur on konsolinsa korkeimmalle arvosteltu peli (Game Rankingsin keskiarvo 96 %). Niin IGN kuin Gamespot arvioivat sen täysien pisteiden arvoiseksi, ja myös kriittisyydestään tunnettu japanilainen Famitsu-lehti antoi aikanaan pelille täydet 40 pistettä.

Videon voi katsoa HD-laatuisena Gametrailersissa. Soul Calibur XBLA:n on kerrottu ilmestyvän vielä tämän kesän aikana. Kattavista online-pistelistoista huolimatta pelissä voi pelata moninpeliä ainoastaan offline-tilassa.