Studio suljettiin, Stalker 2 kuopattu?

Kirjoittanut: Livegamers

11.12.2011

Ukrainalainen pelikehittäjä GSC Game World on sulkenut ovensa ja sitä kautta myös kehitteillä ollut ja vuoden 2012 alussa julkaistavaksi tarkoitettu Stalker 2 on kuopattu.
RockPaperShotgun-sivuston karkean käännöksen mukaan Ukranews-sivuston GSC:n omistaja Sergei Grigorovich on ilmoittanut studion työntekijöille sulkemisesta eilen.

Uutisen jälkeen GSC:n Twitter-tilillä nähtiin päivitys, jossa kiellettiin sulkemisuutinen. Myöhemmin päivitys poistettiin. Tämän jälkeen nähtiin henkilön nimeltä Dmitri Bourkovski twiittaus, joka kuului ”Ei ole PR:ää. GSC on suljettu.” Tiedossa ei ole, onko herra Bourkovski GSC:n työntekijä.

Eikä tässäkään vielä kaikki: RockPaperShotgun sai vastauksen GSC:ltä, kun tiedustelivat uutisen paikkansa pitävyydestä. ”Pahoittelen, emme kommentoi asiaa tässä vaiheessa.”
Ei kuulosta hyvältä.

Muutaman hetken päästä tuli jälleen asiasta uutta tietoa. Jälleen Twitterin kautta saatiin tietää, että GSC:n ”social media manager” hakee töitä. Kuinka ollakaan, kyseinen viesti poistettiin kotvasen kuluttua.

Yllätys, yllätys: lisää oli luvassa. 1c Ukrainen Sergey Galyonkin kertoo blogissaan, että GSC todellakin on suljettu ja asia on vahvistettu sekä porukka on lähestulkoon hajonnut. Syyksi Galyonkin kertoo, että peli oli liian kallis kehitettäväksi vain PC:lle ja eurooppalaiselle yleisölle eikä konsolisopimusta saatu.

Pisteenä i:n päälle, tänään GSC:n Twitter-tiliin on ilmestynyt päivitys ”Virallinen lausunto annetaan maanantaina.”

Kaiken informaation jälkeen voinemme todeta, että GSC Game World on todellakin kuollut ja kuopattu, eikä uutta Stalkeria tarvitse odottaa. Ainakaan toistaiseksi. Jäämme odottamaan seuraavaa juonenkäännettä ja maanantaista tiedotetta.