Suomen pelimarkkinat kasvoivat alkuvuodesta

Kirjoittanut: Livegamers

23.09.2007

Suomen Peliohjelmisto- ja Multimediayhdistys FIGMA ry keräsi jäseniltään tietoa pelimarkkinoiden arvosta kuluttajahinnoin. Ensimmäisen kuukauden aikana niiden arvo oli n. 33 milj. €, vuonna 2006 summa oli 24,6 milj. €. Pelituotteita myytiin alkuvuonna n. 924 000 kpl, viime vuonna niitä meni 827 000 kpl.
PC-pelien ja -multimedian osuus oli kappalemääränä mitattuna 46% ja konsolipelien 54%. Euromäärissä mitattuna konsolipelimarkkinoiden osuus oli suhteellisesti suurempi, PC-peleissä ja -multimediassa 41% ja konsolipeleissä 59%.

– Alkuvuonna lanseerattu Sonyn PlayStation3-konsoli ei yksin selitä näin loistavaa kasvua. Niin Microsoftin Xbox360:n kuin Nintendon Wiin pelit löysivät paikkansa pelaajien kotoa. Huomattavaa on myös sekä PC-pelaamisen että PS2-pelikaupan positiivinen kehittyminen alkuvuonna. Myös käsikonsolien pelikauppa kasvoi ennätykselliset 48% arvossa, kommentoi FIGMAn uusi toiminnanjohtaja Riku Olkkonen.

– Loppuvuodesta on odotettavissa erittäin mielenkiintoinen. Hittipelejä on luvassa jokaiseen makuun. Suomalainen pelikauppa odottaakin ennätyksellistä pelivuotta 2007, Riku Olkkonen jatkaa.

Riku Olkkonen valittiin FIGMAn puheenjohtajaksi, koska entisenä puheenjohtajana toiminut Vesa Artman siirtyi uusien seikkailujen pariin.

– Vesalle iso kiitos suomalaisen pelialan kehittämisestä niin PlayStationin kuin FIGMAn parissa. Onnea uusiin haasteisiin, Riku Olkkonen toivottaa.

FIGMA julkaisee myös listaa, joka sisältää Suomen myydyimpiä pelejä.

PC-pelien lisäksi listassa ovat konsolit Nintendo Wii, Sony Playstation 2 ja Playstation 3, Microsoft Xbox 360 sekä käsikonsolit Nintendo DS ja Sony PSP. Listat kootaan yli kahdenstasadasta pelikaupasta, joita ovat Anttila, Citymarket, Discshop, Jimm´s PC-Store, Kärkkäinen, Playerone, Prisma, Puolenkuun Pelit, Savepoint, Sokos, Stockmann, Tilt – Pelaajan Pelikauppa, Veljekset Keskinen ja VPD. Näiden pelikauppojen yhteenlaskettu myynti kattaa neljä viideosan Suomen pelimarkkinoista.

Lista ilmestyy kahden viikon välein, seuraavan kerran 26.9.2007.

Suomen peliohjelmisto- ja multimediatallenneyhdistys FIGMA ry:n jäseniä ovat AMO, Atari, Electronic Arts, K E Media, Microsoft, Nokia, Nordisk Film, PLAN 1, Sony Computer Entertainment Europe ja Toptronics.

Lähde: Lehdistötiedote