Suomen pelimuseo kaipaa pelaajien tukea

Kirjoittanut: Livegamers

31.03.2015

Museokeskus Vapriikkiin Tampereelle avataan loppiaisena 2017 Suomen pelimuseo, joka kertoo suomalaisen pelaamisen monikymmenvuotisen historian sen ansaitsemissa puitteissa. Tampereella tehdään museohistoriaa avaamalla hankkeelle joukkorahoituskampanja. Joukkorahoituksen sivun löydät osoitteesta mesenaatti.me/suomenpelimuseo.
400 neliön kokoinen näyttely on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Avoimen Tampereen tuki ja Tampereen kaupungin museopalveluiden oma rahoitusosuus takaavat, että Vapriikkiin saadaan pelikulttuuria esittelevä näyttely. Joukkorahoituksen 50 000 euron minimitavoitteen täyttyminen mahdollistaisi, että museosta tulee kävijöilleen elämyksellinen kokemus, museo, jossa pääsee myös pelaamaan. Jos se ylitetään, voidaan panostaa laajempaan tutkimustyöhön sekä monipuolisempiin elämyksiin. Joukkorahoituskampanja toteutetaan Mesenaatti.me-palvelun kautta.

Mesenaatin kautta voi ostaa ennakkoon pääsylipun museoon. Joukkorahoituskampanjan tukijoille museo avautuu joulukuussa 2016. Museon pääpaino on digitaalisissa peleissä, mutta siellä nähdään myös muita pelejä, kuten lauta- ja roolipelejä.

”Museokeskus Vapriikki tarjoaa kokoelmallamme sen ansaitsemat puitteet. Voimme vihdoin esitellä suurelle yleisölle sekä tuttuja että harvinaisempia esineitä suomalaisen pelaamisen historiasta”, toteaa Mikko Heinonen Pelikonepeijooneista.

Pelikonepeijoonit luovuttavat satoja laitteita ja tuhansia pelejä sisältävän kokoelmansa Suomen pelimuseon näyttelyiden käyttöön. Laitteet ovat vierailijoiden tutustuttavissa ja mahdollisuuksien mukaan myös kokeiltavissa.

Hanketta ovat Tampereen yliopiston lisäksi mukana tukemassa Pelit-lehti, pelisivustot V2.fi ja Dome.fi, tietokonekulttuurin erikoislehti Skrolli sekä useat suomalaiset pelialan yritykset.

Lähde: Lehdistötiedote