Take-Two:lle lakisyyte

Kirjoittanut: Livegamers

28.06.2006

Sanomalehti New York Daily kertoo näyttelijä Roger Hillin haastaneen Take-Twon oikeuteen The Warriors -elokuvaan perustuvan samannimisen pelin käyttämästä Roger Hillin ulkonäostä, johon hän ei ole omien sanojensa mukaan antanut lupaa. Roger Hill näytteli elokuvassa Cyrusta, karismaattista jengipomoa, jonka muistettavin lainaus elokuvasta lienee ”Can you dig it?”
Roger Hill kertoo Take-Two-yhtiön edustajan lähestyneen häntä sopimuksella, joka antaisi pelille luvan käyttää hänen ääntään ja ulkonäköään. Hill hylkäsi ensimmäisen tarjouksen, eikä Take-Twosta enää sen jälkeen kuulunut. Hillin ulkonäkö oli silti kopioitu Cyrukselle The Warriors -pelin ilmestyessä viime vuonna. Hill hakee 250 000 dollarin korvauksia sekä oikeuden määräystä estää kustantajaa käyttämästä hänen ulkonäköään. Take-Twon edustajan mukaan Hillin vaatimukset ovat perusteettomia, sillä yhtiöllä on oikeus käyttää Hillin ulkonäköä.

Viime vuonna julkaistu The Warriors -peli on Rockstarin kehittämä ja se on päässyt mm. Family Media Guiden väkivaltaisimpien pelien Top 10 -listalle.