Tautinen Plague Inc suuntaa Xbox Onelle tällä viikolla

Kirjoittanut: Livegamers

15.09.2015

Kehittäjä Ndemic Creations paljasti julkaisevansa hittipeli Plague Inc: Evolvedin Xbox Onelle jo tulevana perjantaina 18. syyskuuta. Pelin saapuminen Xbox Onelle paljastettiin alunperin viime vuoden E3-messuilla.
Alunperin harrasteprojektina alkanut Plague Inc. on kasvanut muun muassa mobiililaitteilla ja PC:llä yhdeksi suosituimmaksi strategiapeliksi, ja sitä on pelannut jo noin 55 miljoonaa pelaajaa.

Pelissä on tarkoitus levittää tautia, joka lopulta tappaa maapallolta koko ihmiskunnan. Tauti leviää tyypistä riippuen joko nopeasti tai hitaasti ja sen tappavuusaste vaihtelee. Ajan kuluessa myös tutkijat kehittävät taudille vastalääkettä, jonka onnistuminen pysäyttää taudin leviämisen.

Pelin Xbox One -versio sisältää muun muassa alla olevaa.

Yhdeksän eri tautityyppiä: Kehitettäviä tautityyppejä on muun muassa bakteerit, virukset, mieltä hallitseva tauti ja ihmiset zombiksi muuttava tauti.

20 uniikkia skenaariota: Pelaaja voi levittää uuden aallon sikainfluenssaa tai selvittää, kuinka saada tauti leviämään jääkaudella.

Realistinen maailma: Kehittyneempi tekoäly sekä oikean maailman tiedot ja tapahtumat.

Lisäksi peliin on lisätty nopeustehtävät ja mega-brutal -vaikeustaso.

”Plague Inc Xbox Onella on fantastinen kokemus”, hehkuttaa pelin luoja James Vaughn. ”Kaikki rakastivat peliä Gamescom-messuilla, enkä malta odottaa, että kaikki Xbox One -pelaajat pääsevät pelin pariin. Olen erityisen ylpeä siitä, että voimme tuoda strategiapelin konsolille, joka ei vaadi suuremmin vaivaa ja sitä on helppo pelata.”

Peliin luvataan julkaistavan ilmaisia päivityksiä ja lisämateriaalia myöhemmin. Peli julkaistaan ainoastaan digitaalisessa muodossa, ja hinnaksi ilmoitetaan 14,99 Yhdysvaltain dollaria. Euroissa hinta lienee samaa luokkaa.