Team Ninjan Itagaki haluaisi HD-DVD-tuen X360:lle

Kirjoittanut: Livegamers

03.07.2005

Tecmon johtohahmon, Tomonobu Itagakin mielestä Xbox 360 on kehittäjien kannalta loistava laite ja kuvailee sitä ”parhaaksi pelilaitteeksi”.
Hänellä on kuitenkin muutama huolenaihe uutuutta kohtaan, joista ensimmäinen on Xbox 360:n kolmen ytimen ohjelmoimisen vaikeus. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin totesi, että vaikka ohjelmoisi vain yhdelle ytimelle, saisi siltikin moninkertaisesti paremman lopputuloksen kuin nykyisellä ”raudalla”. Tämä ei kuitenkaan riitä Team Ninjalle, vaan lopputuloksen on oltava parasta laatua.

Toinen huolenaihe liittyy tallennusformaattiin. Nykyinen Microsoftin suunnitelma, jossa tallennustilaa on 9,4 gigatavua, ei riitä japanilaiskehittäjälle, jotka haluavat peleihin esirenderöityjä videoita. Amerikkalaiset ja eurooppalaiset kehittäjät taas käyttävät reaaliaikaista välianimaatiota. Kuitenkin HD-DVD-tuen saaminen uudelle laitteelle näyttää erittäin epätodennäköiseltä, kun laitteen julkaisu on niin lähellä. Itagaki sanookin olevansa hieman pettynyt siihen, että kehittäjät joutuvat pakkoratkaisun edessä tekemään peliin huonolaatuisempia välivideoita.

Itagaki ilmaisi olevansa tyytyväinen Xbox Liveen ja odottaakin suurempaa pelaajamäärää Dead or Alive 4:ään, kuin mitä Dead or Alive Ultimate keräsi. Odotukset ovat korkealla lähinnä sen takia, että uusi Live mahdollistaa liki jokaisen uuden konsolin omaavan henkilön kokea Xbox Liven -verkkopelipalvelu.