The Elder Scrolls IV: Oblivion -infoa

Kirjoittanut: Livegamers

24.10.2004

Bethesda Softworks on vihdoin antanut virallisen vahvistuksen uudelle Elder Scrolls -sarjan pelilleen. Vahvistus oli vain muodollisuus, sillä pelistä oli julkistettu Bethesdan internet-sivuilla ja muutamissa pelialan lehdissä jo tietoja.
The Elder Scrolls IV: Oblivion on kehitteillä seuraavan sukupolven konsoleille. Peli jatkaa Elder Scrolls -sarjan perinteitä, eli se tarjoaa pelaajalle mahdollisuuden seikkailla avoimessa ja suurikokoisessa maailmassa. Pelin pääjuoni tulee sijoittumaan Cyrodiilin provinssiin. Pelaajan tehtävänä on selvittää epäilyttävässä tilanteessa menehtyneen keisarin kuolema sekä löytää perillinen valtaistuimelle, jotta Oblivionin demonit eivät valtaisi maailmaa.

Oblivioniin on myös kehitteillä uudenlainen tekoäly (Radient AI), joka tulee pätemään kaikkiin pelimaailman ihmisiin, eläimiin ja hirviöihin. Jokainen hahmo tulee pelintekijöiden mukaan käyttäytymään oman persoonansa mukaan, eikä lähes mitään ole skriptattu etukäteen. Jokaisen ihmisen naama on animoitu tarkasti ja kaikki dialogi on ääninäytelty, poiketen täten edellisistä osista.

Oblivionin julkaisuajankohta ei ole, ymmärrettävistä syistä, tiedossa. Peli kuitenkin ilmestyy vasta seuraavan sukupolven konsoleille.