The Witcher 3 myy hyvin — myyntiluvut ja budjetti julki

Kirjoittanut: Livegamers

27.08.2015

Pelistudio CD Projekt Red julkisti The Witcher 3: Wild Hunt -roolipelinsä myyntilukuja tuoreen tiedotteen muodossa. Studion mukaan The Witcher 3 möi kuusi miljoonaa kappaletta kuudessa viikossa. Tilikauden päättyessä 30. kesäkuuta oli myytyjen pelien tarkka lukumäärä 6 014 576 kappaletta. Yhtiön digitaalisesti pelejä myyvän alustan, GOGin, kautta peli on aktivoitu miljoona kertaa.
Yhtiö kertoi julkisuuteen myös pelin kehitysbudjetin. Kuukausilla myöhästyneen julkaisun budjetti oli studion mukaan 306 miljoonaa Puolan zlotyä, eli 72,3 miljoonaa euroa. CD Projekt Redin mukaan peli on tuonut yhtiölle voittoa 236 miljoonaa zlotyä, eli 55,8 miljoonaa euroa vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana.

”Joku voisi sanoa, että meillä on kuusi miljoonaa syytä olla tyytyväisiä ja se siitä. Olemme toki tyytyväisiä, mutta tuo luku tuo mukanaan myös suuren vastuun. Olemme tehneet todella hyvän pelin, mutta edessämme on vielä pitkä tie kuljettavana”, studion johtaja Adam Badowski kertoo studion tiedotteessa.

”Kuusi miljoonaa myytyä peliä on hieno saavutus, mutta tällä alalla kyse ei ole ainoastaan siitä. Jos pelimme olisivat galleria täynnä ääniä, kuvaa ja tekstiä, pelaajat olisivat sen gallerian vieraita. Artistille kaikkein hienointa on nähdä ihmisten nauttivan tästä työstä. Tämän johdosta haluankin koko studion puolesta kiittää jokaista fania ja peliä pelaavaa ihmistä”.

The Witcher 3 julkaistiin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle 19. toukokuuta. Lue Livegamersin virallinen arvio pelistä täällä.