Thompson teroittaa sotakirvestään

Kirjoittanut: Livegamers

04.01.2007

Kaikkien pelaajien rakastama yhdysvaltalainen pelivastainen lakimies, Jack Thompson, on aloittanut valmistautumisen suurimman vihollisensa, Grand Theft Auton julkaisua varten. Thompson lähetti massasähköpostin eilen lukuisiin uutistoimituksiin, jonka otsikkona oli: ”Tähtäimessä Bill Gates”.
Syy Thompsonin sapelinkalisteluun on tänä vuonna ilmestyvä Grand Theft Auto IV Xbox 360:lle ja PS3:lle, joskin tähtäimessä on Thompsonin sähköpostin mukaan pelkästään Xbox 360 -versio.

Thompson viittasi sähköpostissaan Interfaith Center on Corporate Responsibility (ICCR) -laitoksen tutkimukseen, jonka mukaan vielä pitää tehdä lisää, jotta M-ikärajamerkinnän saaneet pelit eivät joudu nuorten käsiin. Thompson sanoi olevansa valmiina ryhtymään moninaisiin toimiin estääkseen pelin myynnin alaikäisille ja pyysi Microsoftin lakimiehiä ottamaan häneen yhteyttä. Sähköpostissa kuvaillaan vielä laajemmin kuinka ”miljoonia GTA-pelejä tullaan myymään alaikäisille” ja kuinka Thompson on valmis estämään Microsoftin ”suoran tai epäsuoran osallistumisen myyntiin [alaikäisille]”.

Thompson on pitkäaikainen pelien vastustaja, joka on saanut kuuluisuutta värikkäästä käytöksestään ja lukuisista koomisiakin piirteitä saaneista oikeusjutuistaan ja uhkauksistaan peliyhtiöitä kohtaan. Microsoft ei ole ottanut kantaa Thompsonin lausuntoon.