Tietoa Forza 4:stä

Kirjoittanut: Livegamers

08.06.2011

Forza Motorsportin neljännestä osasta annettiin uutta tietoa E3-messuilla.
Pelisarjasta vastuussa oleva Turn 10 on tällä kertaa tehnyt yhteistyötä rengasvalmistaja Pirellin kanssa kehittääkseen entisestään pelin fysiikkamallinnusta.

Turn 10:n creative director Dan Greenawalt sanoi seuraavaa:

Fysiikkamallinnus on verrattavissa sääennusteiden tekemiseen. Meillä on tutkittuja malleja siitä, miten ilmasto lämpenee. Kuinka tarkkoja ne mallit ovat? Ne ovat tarkempia kuin 1800-luvulla, jolloin lämpöä mitattiin nostamalla kädet ilmaan. Myös lääketieteemme on tarkempaa kuin käärmeöljymyyjien aikana. Tietämys näistä kaikista asioista kuitenkin kehittyy koko ajan.

Fysiikkamallinnuksen kehitys näkyy pelissä selvästi. Autot käyttäytyvät entistä aidommin, ja liian suuret tilannenopeudet päättyvät seinään.

Graafisesti peliä on myös parannettu huomattavasti. Forza 3:ssa autot oli koostettu 400 000 polygonista, mutta Forza 4:ssä polygoneja on yli miljoona autoa kohden.

Autoja pelissä on julkaisuhetkellä ajettavana peräti 500, ja niitä on luvattu julkaistavan joka kuukausi kymmenen lisää.

Myöskään jo 2010 vuoden E3-messuilla luvattua Kinect-yhteensopivuutta ei ole unohdettu. Showroom-moodissa pelaajat pystyvät Kinectin avulla kulkemaan ympäri autoaan ja ihastelemaan samalla uutta valaistusmallinnusta. Koskettamalla autoaan eri puolilta pelaaja saa tietoa kulkuneuvonsa teknisistä tiedoista, joita lukee ääneen Forza 3:n Peter Egan. Lisäksi autoista saa halutessaan tietää Jeremy Clarcksonin ääneen lukemia yksityiskohtia kuten autonvalmistajien humoristisia kommentteja vanhojen malliensa huvittavista design-ratkaisuista.

Sisältöä Showroomiin lupaillaan olevan noin kymmenen tunnin edestä. Pelimuotoa ei ole kuitenkaan sidottu pelin uramoodiin, niin että autot täytyisi ensin ostaa saadakseen ne näkyville, vaan kyseessä on kaksi kokonaan erillistä pelimuotoa. Greenwalt kertoi, että Forza 4:n kunnianhimoisena tavoitteena on muuttaa autoilufanit pelaajiksi ja pelaajat autoilufaneiksi.

Showroom-ominaisuuksien lisäksi Kinectiä voi käyttää myös ohjaamiseen. Tällöin rattia käännetään käsiä kameran edessä heiluttamalla ja peli hoitaa itse kaasutuksen ja jarrutuksen.

Forza Motorsport 4 julkaistaan 11. lokakuuta 2011.