TOCA Race Driver 2:een erittäin realistinen vauriomallinnus

Kirjoittanut: Livegamers

09.02.2004

Codemastersin tiedotteen mukaan Race Driver 2:een on tulossa tähän mennessä kaikkien aikojen realistisin vauriomallinnus, jossa yksi lipsahdus voi samantien katkaista kilpailusi. Tämänkaltaisen rankan vauriomallinnuksen mahdollistaa pelin upouusi pelimoottori, Terminal Damage Engine sekä erittäin realistinen fysiikkamallinnus.
Törmäyksien vauriot ovat huomattavissa selvästi, sillä metalli taipuu, lasit pirstoutuvat ja renkaat räjähtävät. Kuski myös saa selviä vihjeitä vaurion tasosta, sillä vaurioituneiden osien mukaan muuttuu myös auton äänimaisema. Esimerkiksi jos vaihdelaatikko vaurioituu, ei vaihteiden vaihtaminen suju, eikä se kuulosta enää hyvältä. Sama vaikutus koskee myös koko autoa. Mikä tahansa tärkeä osa vaurioituu, kuski huomaa sen kyllä.

Autojen rikkoutuminen on kopioitu oikeasta elämästä. Yli tuhannella erilaisella rikkoutuvalla kohdalla, yhdenkään vaurion ei pitäisi olla samanlainen. Autot menevät myös palasiksi, eli joistain autopeleistä tuttua: ”mukana riippuva romutettu takapuskuri” -efektiä ei pääse syntymään.

Tämä uskomattoman laaja ajopeli kattaa 31 eri mestaruuskilpailua ja sisältää 15 erilaista ajoneuvoluokkaa. Pelin on luvattu ilmestyvän tämän vuoden keväällä Live-tuen kanssa.

Kuva 1

Kuva 2

Lähde: Codemastersin lehdistötiedote.