Toimintaroolipeli Masquerada tulossa PlayStation 4:lle

Kirjoittanut: Livegamers

27.11.2015

Singaporelaisen Witching Hour Studiosin kehittämä Masquerada: Songs and Shadows julkaistaan PlayStation 4:lle ja PC:lle vuoden 2016 aikana.
Masquerada on yläviistosta kuvattu toimintaroolipeli, jonka ominaisuuksia on muun muassa pelin tauottaminen taktiikoiden hiomista varten. Peli kertoo venetsialaisen Ombren kaupungin tarinaa, ja päähenkilönä nähdään Cicero Gavar -niminen hahmo, joka kutsutaan takaisin kaupunkiin maanpaosta katoamista selvittämään. Ombren kaupunki on ainoa laatuaan maailmassa; siellä harjoitetaan taikuutta ja taioilla on syvät perinteet kaupungin historiassa. Pelin nimellä taas viitataan taikuutta varten pidettäviin naamioihin, jotka toimivat eräänlaisina akkuina.

Peli on herättänyt jo ennen julkaisua kohun Singaporessa sen sivuhahmon seksuaalisen suuntautumisen vuoksi; Kalden Azrus -hahmo on nimittäin homoseksuaali. Singaporen hallitus on aiemmin kieltänyt muun muassa Mass Effect -pelit kaupunkivaltiossa. Kehittäjällä ei kuitenkaan ole aikomustakaan poistaa tai muuttaa pelihahmoa.