Toinen kutsu Liven betatestaukseen

Kirjoittanut: Livegamers

21.08.2012

Microsoft järjestää parhaillaan toisen haun tänä syksynä julkaistavan Xbox Live -päivityksen betatestiin. Vielä uutista kirjoittaessa paikkoja oli vielä vapaana, mutta haku suljetaan heti kun tarvittava määrä hakijoita on ilmottautunut. Larry ”Major Nelson” Hrybin mukaan testaajia on haussa nyt edelliskertaa enemmän.
Jos hakija tulee valituksi testaukseen, Xbox Liven päivitys tulee saataville muutaman päivän sisällä. Päivityksen mukana tulee uusia ominaisuuksia, muun muassa Internet Explorer -verkkoselain, suositukset ja arvosanat (recommendations and ratings) sekä suosikit (favorites). Erityishuomiona Major Nelson kertoo, että betapäivityksen saanut konsoli pystyy toimimaan täysin normaalisti toisten konsolien kanssa, vaikka niissä ei kyseistä päivitystä vielä olisikaan.

Testaukseen voi ilmottautua tämän linkin kautta. Hakija joutuu täyttämään salassapitosopimuksen eli NDA:n (non-disclosure agreement) ja sitoutuu noudattamaan sen ehtoja ja edellytyksiä. Jokainen NDA:ta rikkova tullaan poistamaan meneillään olevasta betatestauksesta ja ei pääse osallistumaan tulevaisuuden testauksiin. Lisärangaistuksena sopimuksen rikkoja ei voi muodostaa yhteyttä koko Xbox Liveen sinä aikana, kun nykyinen betatestaus on käynnissä. Major Nelson painottaa, että NDA:n noudattamista seuraava tiimi on todella hyvä työssään ja pyytääkin testaajia säästämään kummankin osapuolen aikaa ja vaivaa, eikä rikkomaan NDA:n ehtoja. Testauksen päätyttyä osallistujia pyydetään täyttämään vielä noin viiden minuutin pituinen kysely.

Tällä hetkellä yllä mainittu sivusto voi olla hidas, mikä johtuu suuresta käyttäjämäärästä. Major Nelson kehoittaa olemaan kärsivällinen ja yrittämään uudelleen.