Tulevaisuuden CoDiin toimintaseikkailua

Kirjoittanut: Livegamers

05.03.2010

Activision on ilmoittanut Call of Duty -brändinsä kunnianhimoisesta liiketoiminnan laajentamisesta aivan uusiin genreihin.
Pelijulkaisija vahvisti äskettäisessä lausunnossaan, että CoD: World at War -studio Treyarch työskentelee tämän vuoden peliosan parissa.

”Yhtiö ilmoittaa samalla myös ensimmäistä kertaa, että uuden Call of Duty -sarjan pelin odotetaan julkaistavan vuonna 2011, ja että juuri muodostettu, täysin omistettu Sledgehammer Games -studio kehittää Call of Duty -peliä, joka laajentaa franchisea toimintaseikkailupeliin.”, Activisonilta myös kerrottiin.

CoD-rintamalla on muutenkin tapahtunut paljon viime päivinä, kun Activisionin erottamat Infinity Wardin työntekijät nostivat 36 miljoonan dollarin syytteen ex-työnantajaansa vastaan. Pelin kehittäjät Jason West ja Vince Zampella syyttävät julkaisijaa tekaistusta, erityisesti erottamistarkoituksessa sekä sopimuskohdan 31. maaliskuuta alkavien velvollisuuksien, kuten tekijänpalkkion, välttämiseksi käynnistetystä tutkimuksesta parin toimintaa kohtaan. Myös laiton tutkimuksen toimintatapa kuusi tuntia kestävine kuulusteluineen ikkunattomassa huoneessa oli mainittu syytteessä.

West ja Zampella syyttävät myös Activisionia perääntymisestä vuonna 2008 tehdystä sopimuksesta pelin kehittäjien kanssa. Sopimuksen ehtojen mukaan Westin ja Zampellan sopimukset ulottuisivat vuoden 2011 lokakuulle saakka, ja he julkistaisivat viimeistellyn version Modern Warfare 2:sta 15. marraskuuta 2009 mennessä. Vastapainoksi julkaisija lupasi antaa kaksikolle luovan vapauden mihin tahansa Vietnamin aikakauden jälkeisiin Call of Duty -pelisarjoihin sekä Modern Warfare -brändin käyttöön.

Pelintekijöiden mielestä sopimus myös antoi Infinity Wardille oikeuden kehittää uutta intellektuellia omaisuutta Modern Warfare 2:n viimeistelyn jälkeen Activisionista riippumattomana sekä lisäkorvauksiin kaikista Call of Duty -peleistä ja Infinity Wardin Modern Warfare -pelimoottoria käyttävistä peleistä.