Ubisoft huipputulokseen

Kirjoittanut: Livegamers

27.01.2006

Ubisoft julkisti viimeisimmän vuosineljänneksen tuloksensa. Se ylsi ennätykseen, huolimatta ennustuksista, joita pelien kokonaismyynnin lasku vuonna 2005 olisi antanut odottaa.
Yhtiön vahvat luvut olivat pääasiassa kahden hyvin menestyneen pelin aikaansaannosta, Peter Jackson´s King Kong ja Prince of Persia: The Two Thrones. Kolmannen neljänneksen myynti nousi 250 milj.euroon, kasvua oli täten 35% aiemmasta 185 milj. euron myynnistä viime vuoden vastaavalta neljännekseltä. Kokonaismyynnin kasvu viimeisen 9 kuukauden ajalta oli 29%, yltäen 403 milj.euroon.

“2005 oli täydellinen vuosi. Saavutimme lisää markkinaosuuksia ja vahvistimme Ubisoftin brändiä: Prince of Persia vahvisti seikkailu- ja toimintapelien suosiota ja Peter Jackson´s King Kong, uudella grafiikkastandardilla tehtynä, teki Ubisoftista monille partnereille välttämättömän kumppanin. Jatkuva, vuosien mittainen prosessi on nostanut meidät kolmannelle sijalle, niin Euroopassa 2005 kuin Yhdysvalloissakin. Ubisoft on nyt vakiinnuttanut asemansa peliteollisuudessa.” kommentoi Ubisoftin pääjohtaja Yves Guillemot.

Syksyyn 2006 siirtyvä Tom Clancy´s Splinter Cell: Double Agent julkaisu tuo hieman kaivattua rauhoitusta tilanteeseen, jossa pelejä ei ole järkevää tuottaa enempää kuin markkinoilla on Xbox 360 -konsoleita.

Yhtiö ilmoitti samalla laskevansa kokonaistuottoennustettaan vuosilta 2005/2006. Uuden ennusteen mukaan nettotuotto laskisi aiemmin ennustetusta 600 milj. eurosta, 530 milj.euroon.