Ubisoft taistelee yritysvaltausta vastaan

Kirjoittanut: Livegamers

04.03.2016

Ubisoft taistelee tosissaan entisen Activision-omistaja Vivendin yrittämää yritysvaltausta vastaan. Jo loppuvuodesta kerroimme, kuinka Vivendi osti osuuksia niin Ubisoftista, kuin Ubisoft-pomo Yves Guillemotin ja hänen veljiensä perustamasta Gameloft-yrityksestäkin. Pian tuon jälkeen Guillemot ilmoitti olevansa harmissaan tapahtumista.
Tänä vuonna Vivendi ei ole näyttänyt rauhoittumisen merkkejä, vaan osti helmikuussa 30 prosenttia Gameloftista, joka Ranskan lakien mukaan antaa Vivendille mahdollisuuden ostaa loputkin osakkeista – vaikka väkisin. Vivendi tarjoaakin osakkeenomistajille 50 prosenttia nykyistä osakkeenarvoa paremman hinnan, mikäli he luopuvat osakkeista vapaaehtoisesti.

Ubisoft puolestaan on aktivoimassa vastaiskua. Guillemot pyytää kanadalaisilta osakkeenomistajilta tuen ilmaisua Ubisoftille ja onpa Guillemot käynyt tapaamassa myös Kanadan pääministeri Justin Trudeau´ta asian tiimoilta. Guillemot on ilmaissut Trudeau´lle huolensa kanadalaisten työntekijöidensä puolesta, mikäli Vivendin yritysvaltaus onnistuu.