Unity kuhisee bugeja – Ubisoft median hampaissa

Kirjoittanut: Livegamers

14.11.2014

Pelaajat ovat löytäneet hiljattain julkaistusta Assassin´s Creed Unitystä valtavan määrän hymyilyttäviä bugeja ja vähemmän hymyilyttäviä bugeja. Tunnettuihin bugeihin lukeutuvat muun muassa pelottavahkot kasvojen tekstuuribugit sekä oudosti käyttäytyvät tekoälyhahmot. Lisäksi pelin kerrotaan kärsivän kaatuilusta ja ruudunpäivitysongelmista. Pelisivusto Kotaku listasi pelaajien kohtaamia huvittavuuksia sivuillaan.
Ubisoft sai eri pelimedioilta kritiikkiä myös siitä, että julkaisija ei toimittanut medioille arviointikappaleita, joko ollenkaan, tai ajallaan. Lisäksi arvioita ei saanut julkaista ennen itse pelin julkaisua, mikä on omiaan lisäämään arvostelua Unityn osoittauduttua viimeistelemättömäksi.

Pelin julkaisseen Ubisoftin työntekijöitä bugit ja kritiikki eivät juuri hymyilytä, ja yhtiö onkin tiedottanut muuttavansa kanssakäymistään peliarvostelijoiden ja pelaajien kanssa. BBC:n mukaan yhtiö aikoo muun muassa jatkossa tarjota pelaajille mahdollisuuden osallistua peliensä betatestauksiin. Ubisoftin osakkeiden arvo laski romahdusmaisesti Unityn julkaisun jälkimainingeissa. Lisäksi kommunikointia ja toimintaa lehdistön kanssa tullaan miettimään uudelleen.

Ubisoftin virallisessa Assassin´s Creed -blogissa tunnettuja bugeja luvataan korjata mahdollisimman pian. Juuri nyt työn alla ovat päähenkilön maan läpi putoamiset, pelin kaatuilu yhteistyömoodissa, menu-ruutuun pääsemisen viive sekä heinäkärryihin jumittuminen. Erilaiset grafiikkabugit, yhteistyömoodin bugit ja ruudunpäivitysongelmat ovat yhtiön mukaan tutkinnassa.