Uuden Carmageddonin rahoitus hyvässä vauhdissa

Kirjoittanut: Livegamers

13.05.2012

Stainless Games on kerännyt Carmageddon: Reincarnationin rahoitustavoitteesta puolet jo alle neljässä päivässä. Studio aikoo haalia pelaajakansan avulla 400 000 dollaria yhden kuukauden aikana. Stainless Gamesin nikkarit päättivät hylätä julkaisijat ja rahoittaa kehitteillä olevan Carmageddon-sarjan seuraavan osan Kickstarter.com-sivuston avulla. Tiimin omien sanojen mukaan he pystyvät tällä tavalla pitämään uuden Carmageddonin kehityksen omissa käsissään, eivätkä ilkeät julkaisijat ja sijoittajat voi kieltää heitä ajamasta mummeleiden päältä ja sytyttämästä lehmiä tuleen.
Mitä suuremmalla summalla seuraavan Carmageddonin kehitystä tukee, sitä suuremman kiitoksen saa: esimerkiksi yhdellä dollarilla pääsee pelin kotisivujen kiitoslistalle, 25 dollarilla saa muun muassa itse pelin sekä pääsyn betaan ja yli 10 000 dollarin panoksella pääsee tapaamaan pelintekijöitä ja luomaan itsestään pelattavan hahmon peliä varten. Eri palkintotasoja on yhteensä 19.

Kickstarter toimii siten, että kuka tahansa voi osallistua pelinkehityksen rahoittamiseen. Pelistudio asettaa itselleen sopivan rahoitus- ja aikarajan, joiden täyttyessä kaikilta osallistujilta veloitetaan summa, jolla he ovat osallistuneet projektin rahoittamiseen. Jos kehittäjien asettama tavoite ei täyty, niin osallistuneilta ei veloiteta mitään.

Carmageddon: Reincarnation julkaistaan näillä näkymin vuonna 2013 PC:lle, minkä jälkeen jalankulkijoita päästään liiskaamaan myös Macilla, Xbox 360:llä ja PS3:lla.