Uudet PlayStation-konsolit julkistettiin

Kirjoittanut: Livegamers

08.09.2016

Pitkän aikaa on huhuiltu uuden PlayStation-konsolin olevan nimeltään PlayStation 4 Neo, mutta Sonyn järjestämässä PlayStation Meeting -pressitilaisuudessa paljastettiin konsolin kantavan nimeä PlayStation 4 Pro. Samalla myös kerrottiin markkinoille syyskuussa tulevasta, uudesta PlayStation 4 Slim -mallista, joka on aiempaa pienempi.
PS4 Pro:ssa on aiempaa mallia huomattavasti tehokkaampi grafiikkaprosessori, suoritin ja se tulee sisältämään valmiiksi yhden teratavun kokoisen kiintolevyn. UHD-asemaa konsoli ei kuitenkaan sisällä, joten 4K-tason BluRay-elokuvien katselu sillä ei onnistu. Konsolin suurin tarkoitus on tutustuttaa pelaajat 4K- ja HDR-teknologiaan, vaikkakin ensi viikolla saapuvassa PS4-järjestelmäpäivityksessä myös vanha malli päivittyy tukemaan HDR:ää.

Moni tulevista, sekä nykyisistä, peleistä saa myös PS4 Pro:n julkaisupäivänä HDR-päivitykset. Näihin lukeutuu muun muassa Call Of Dutyt Infinite Warfare, Black Ops 3 sekä Modern Warfare Remastered, mutta myös Spiderman, Uncharted 4, Shadow Of Mordor sekä Rise Of The Tomb Raider.

PS4 Pro tulee maksamaan Euroopassa 399 € ja se julkaistaan 10.11.2016. Ohuempi Slim-konsoli julkaistaan 15.9.2016 ja sen suositushinta tulee olemaan 299 €.