Uusia ominaisuuksia tulossa Xbox Onelle

Kirjoittanut: Livegamers

21.01.2015

Microsoft piti uudesta tulevasta Windows 10 -käyttöjärjestelmästään lehdistötilaisuuden 21.1.2015 ja lavalla nähtiin puhumassa myös Xbox-osaston pomo Phil Spencer.
Spencer kertoi, että Xbox Live on yksi maailman aktiivisimmista peliyhteisöistä ja Microsoft haluaa nyt tuoda tämän myös PC:lle. Kaikista Windows 10 -laitteista tulee löytymään Xbox-sovellus, jota kautta pelaajat pystyvät näkemään kaikki pelinsä riippumatta alustasta, kaikki kaverinsa, viestinsä ja myös Xbox One -konsolilta tutun toimintasyötteen. Windows 10 tulee tukemaan peliklippien tekoa samalla tavalla kuin Xbox One ja lavalla tätä esiteltiin käytännössä Steam-pelin kanssa.

Uusina ominaisuuksina esiteltiin Xbox One- ja Windows 10 -pelaajien välinen moninpeli sekä Xbox One -pelien striimaaminen Windows 10 -laitteisiin. Windows 10 on Microsoftin uusi käyttöjärjestelmä, joka tulee olemaan saatavilla puhelimissa, tietokoneissa ja tableteissa. Spencer myös pikaisesti mainitsi, että Windows 10 tulee myös Xboxille ja puhui innokkaista sovelluskehittäjistä, jotka haluavat saada sovelluksensa ihmisten isoille näytöille Xbox One -konsolin avulla.

Lisää Xbox-aiheisia uutisia Microsoft lupasi kertoa lisää GDC-konferenssin aikoihin maaliskuussa.

Xbox-osuus lehdistötilaisuudesta löytyy lähdelinkin takaa, videon kohdassa 01:09:20.

Muokattu: Päivitetty Xbox-osuudesta kertova aika.