Valve irti Vivendistä

Kirjoittanut: Livegamers

02.05.2005

Valve Software ilmoitti viime viikon lopulla, että yhtiö on päässyt sopuun julkaisijansa Vivendi Universalin kanssa. Yhtiöt ovat olleet pitkässä oikeuskäsittelyssä, joka alkoi Half-Life 2:n jakelusta Valven oman Steam-palvelun kautta. Vivendin mukaan tämä loukkasi yhtiön oikeuksia pelin julkaisijana.
Koko selkkaus alkoi siitä, kun Vivendi lisensoi Valven pelejä nettikahviloihin ilman pelien kehittäjän suostumusta. Valve haastoi Vivendin oikeuteen ja pian tämän jälkeen seurasi haaste Steam-palvelun käytöstä. Melkeinpä ensimmäistä kertaa pelialan historiassa pelinkehittäjällä on täysi itsenäisyys omien lisenssiensä, jakelun ja julkaisun suhteen. Vivendi lopettaa Valven pelien jakelemisen elokuun loppuun mennessä.

Valven edustajat eivät ole kertoneet mahdollisesta uudesta jakelijasta ja julkaisijasta, mutta asiantuntijoiden mukaan uusi julkaisusopimus olisi välttämätön ainakin Half-Life 2:n Xbox-versiota silmälläpitäen.

Vielä ei ole tiedossa vaikuttaako tämä Half-Life 2:n julkaisuaikatauluun. Pelin on ilmoitettu ilmestyvän kesän aikana ainakin Yhdysvalloissa.