Viat varjostavat uusien konsoleiden julkaisuja

Kirjoittanut: Livegamers

24.11.2013

Sekä Sonyn Playstation 4 että Microsoftin Xbox One ovat nähneet päivänvalon, mutta eivät kuitenkaan ilman ongelmia. Esimerkiksi YouTube-videopalvelussa on tuntikausiksi katseltavaa, kun turhautuneet ostajat julkaisevat kilpaa videoita vioista, joita on heti oston jälkeen ilmaantunut.
Muun muassa Playstation 4:n kohdalla eniten turhautumista on aiheuttanut niin sanottu Blue Light of Death. Konsolissa merkkivalo sykäyksittäin vilkahtelee, mutta konsoli ei kuitenkaan käynnisty oikein. Myös kehuttu Dual Shock 4 -peliohjain on saanut osansa negatiivisesta palautteesta tattien pinnoitteen kulumisen vuoksi.

Xbox One ei sekään ole selvinnyt ilman ongelmia. Suurimpana ongelmakohtana nähdään jonkinlaisen valmistusvian osakseen saanut Blu-ray-levyasema, joka pitää häijynlaisen rouskuttavan äänen levyä sisään laittaessa, eikä asema tällöin lue levyä.

Tässä vaiheessa on hyvä huomauttaa, ettei Livegamers tahdo mollata kumpaakaan konsolia. Negatiiviset kokemukset saavat suurimman huomion esimerkiksi juuri YouTubessa, eikä toistaiseksi ole saatavilla virallisia lukemia viallista tuotteista. Oletettavaa on, että niin Sony kuin Microsoftikin tiedottavat asioista heti, kun tarkempaa tietoa asiasta on. Kannustamme myös jakamaan positiivisia kokemuksia, koska usein jäävät moitteiden varjoon.

Playstation 4 julkaistaan Suomessa ensi viikolla 29. marraskuuta. Xbox Onen Suomen julkaisupäivää ei ole toistaiseksi julkistettu.