Viikon arvosteluissa XBLA-pelejä ja Sleeping Dogs

Kirjoittanut: Livegamers

25.08.2012

Tällä viikolla Livegamers on arvoinut Sleeping Dogsin sekä Xbox Live Arcade -pelit Tony Hawk´s Pro Skater HD:n, Hybridin ja Dust: An Elysian Talen.

Sleeping Dogs

Poliisin peitetehtävissä voi joutua kaltereiden väärälle puolelle. Veteraanikyttä ja kokenut soluttautuja Wei Shen syöksyy uransa vaarallisimmalle keikalle Hong Kongin triadiperheen Sun Yee Onin sydämeen. Syvemmälle uppoutuessaan Shenin moraalia ja lojaaliutta koetellaan, kun oikean ja väärän, hyvän ja pahan rajat hämärtyvät. Itämaan superkytällä on kiiltoisen ulkokuorensa alla piilossa vähän muutakin kuin jengitatuointeja: rakkaan siskon menettäminen huumeille ja öisin jylläävät painajaiset pitävät miestä pihdeissään.

Lue Healttin arvio pelistä: Sleeping Dogs -peliarvostelu

Tony Hawk´s Pro Skater HD (Xbox Live Arcade)

Tony Hawk´s Pro Skaterit ovat olleet huikeita myyntimenestyksiä vuodesta toiseen. Ainoastaan viimeisimmistä tuotoksista Tony Hawk: RIDE ja Tony Hawk: SHRED eivät ole oikein ottaneet tuulta allensa pöhkön lautaohjaimen ja sen käsittämättömän surkean pelattavuuden takia. Jaksaako Tony Hawk´s Pro Skaterin uudelleenlämmitelty arcade-painos vielä innostaa vai joko olisi aika lyödä hanskat tiskiin sarjan osalta?

Lue Etinin mietteet pelistä: Tony Hawk´s Pro Skater HD (Xbox Live Arcade) -peliarvostelu

Hybrid (Xbox Live Arcade)

Vuonna 2032 uusi hiukkaskiihdytin vetäisee havuja keuhkoon ja sitä seuranneessa pamauksessa Australia pyyhkiytyy pois maailmankartalta. Tästä ihmiskunta selviäisi pienellä koulukirjojen päivittämisellä, mutta kun samassa rytäkässä ryöpsähtää valloilleen myös vaihtoehtoinen todellisuus, alkavat ongelmat kasaantua. Sen lisäksi, että maapallolle on nyt satanut mustaa materiaa (dark matter) kuin kerrostalojen kokoisia nonparelleja donitsiin, on niistä ilmaantunut kilvoittelemaan kaksi puolta. Variantit ovat muukalaisrotu, joka lähtee kisaan punaisesta kulmauksesta. Haastajia ovat sinisessä kulmauksessa ihmisiä edustavat kapinalliset, Paladiinit. Resurssit on ripoteltu, aseet viritetty, taistelu maailman herruudesta voi jälleen kerran alkaa!

Lue popheadin kynäilemä teksti pelistä: Hybrid (Xbox Live Arcade) -peliarvostelu

Dust: An Elysian Tail (Xbox Live Arcade)

Xbox Liven vuosittaisesta Summer of Arcadesta on tullut yksi suosituimmista tapauksista pelaajille. Vuodesta 2008 alkaen on joka kesä julkaistu viisi peliä, jotka tavalla tai toisella ovat massasta erottuvia. Tänä vuonna pelien laatu oli jälleen kovatasoinen ja kokonaisuutena onnistunut. Summer of Arcaden tavaksi on tullut, että ennakolta kiinnostavimmaksi ja suosituimmaksi julkaisuksi arvioitu peli on joka vuosi ollut viidestä pelistä se viimeinen julkaisu. Tänä vuonna kunnian Arcade-kesän lopettamiseen sai Dust: An Elysian Tail, joka näin ollen pääsi suhteelliseen kovaan listaan, esimerkiksi mainion Shadow Complexin ja Castle Crashersin seuraan.

Lue Killen pohdinnat pelistä: Dust: An Elysian Tail (Xbox Live Arcade) -peliarvostelu