Wipeout tekee ehkä comebackin, sanoo Sonyn johtaja

Kirjoittanut: Livegamers

29.09.2015

Shuhei Yoshida, Sonyn pelistudioiden maailmanjohtaja, väläytti uuden Wipeout-kilpa-ajopelin mahdollisuutta Lontoon EGX-messuilla. Yoshidalta kysyttiin lopetetun Studio Liverpoolin kehittämän Wipeout-sarjan tulevaisuudesta, johon Yoshida vastasi: ”Emme koskaan sano ei koskaan.”
”Meillä on paljon nimikkeitä, joiden kehityksen olemme lopettaneet, sillä tykkäämme työskennellä uusien peli-ideoiden parissa. Tulevaisuudessa tosin Wipeoutin kaltainen pelisarja saattaa hyvinkin tehdä comebackin,” Yoshida totesi avoimessa kyselytilaisuudessa.

Sony sulki Studio Liverpoolin vuonna 2012 vedoten kiristyneeseen markkinatilanteeseen. Studion sulkemisen aikaan oli tiedossa, että se oli kehittänyt uutta Wipeout-peliä jo ainakin vuoden verran ja kehityksessä oli myös Splinter Cell -toimintapeli.

Wipeout-sarjan viimeisin peli oli Wipeout 2048, joka julkaistiin vain käsikonsoli PS Vitalle vuonna 2012. Viimeisin konsolijulkaisu oli Wipeout HD, joka julkaistiin PlayStation 3 -konsolille.

Yoshida mainitsi myöhemmin paneelissa, että pelistudio Sony Bend on kehittämässä jotain uutta peliä, josta hän ei voinut puhua sen enempää. Sony Bendin tekninen johtaja Christopher Reese kertoi yrittävänsä työntää pelillään PS4:n äärirajoilleen.