World Cyber Games -karsinnat käyty!

Kirjoittanut: Livegamers

17.09.2006

Suomen World Cyber Games 2006 -turnauksen esikarsinnat on käyty Xbox 360 -pelien osalta ja Suomen edustajat Italian Monzassa järjestettävässä lopputurnauksessa ovat selvillä!
Dead or Alive 4 -tappelupelissä voiton vei Obi 1 Shinobi ja Project Gotham Racing 3:ssa finpro. Vaikka molemmat pelaajat voittivat jokaisen ottelunsa, niin silti karsinnoissa nähtiin tiukkoja kisoja ja hikisiä kämmeniä – seuraavassa lyhyesti molemmista karsinnoista.

Dead or Alive 4 -karsinnat
DOA4:n karsinnat aloitettiin puolen päivän aikaan Helsingin Kaisaniemessä pelikahvila Cafe Level7:in tiloissa. Jokainen kilpailija kohtasi toisensa kerran ja tunnelma oli korkealla tiukoissa taistoissa. Kämmenet hikosivat ja vastustajia kohdeltiin kunnioittavassa hengessä. Turnauksen voitti 17-vuotias Niklas Saukkokoski (Shinobi) Orivedeltä. Hän eteni puhtaalla pelillä voittoon ja tarvitsi viimeisestä ottelustaan Darien Fawksia vastaan vain yhden erävoiton – se tuli, mutta ottelu pelattiin silti näytöshenkisesti loppuun.

Voiton varmistuttua Shinobi tuuletti maltillisesti ja huokaisi helpotuksesta. Pahimman jännityksen kadottua ensimmäisten voitettujen pelien jälkeen hän kertoi pelinsä rentoutuneen ja alkaneen sujua paremmin.

Tulokset:
1. Niklas Saukkokoski (Obi 1 Shinobi), Orivesi
2. Ari Paasonen (Kneiva), Vantaa
3. Darien Fawks

Project Gotham Racing 3 -karsinnat
Tunnelma oli korkealla, kun asfalttiratojen konkarit kohtasivat Project Gotham Racing 3 -ajopelissä. Karsinnat ajettiin 1 vs 1 -menetelmällä Las Vegas – South Strip Loop – ja Nürburgring – Full F1 Circuit -radoilla. Teknisten ongelmien vuoksi karsinnan alku vaikutti hankalalta, mutta reilun pelin hengessä ongelmat ratkaistiin ja kilpailijoiden paremmuus saatiin ratkaistua.

Kaksi kuskia nousi pian ylitse muiden – finpro eteni loppua kohden virheettömällä pelillä ja hänen kintereillään oli MisterJokeri vain yksi tappio tilillään. Karsintojen voittaja ratkaistiin viimeisessä jännittävässä kisassa näiden kahden kesken ja kilpailijoiden välinen ero pysyikin valtaosan ajasta noin sekunnin sisällä. Kisan loppupuolella MisterJokeri ajautui kuitenkin hietikolle ja menetti kallisarvoista aikaa, samalla kun finpro ajoi virheettä voittoon.

21-vuotias Erno Kuronen (finpro) Riihimäeltä oli ennen kisaa huomattavan jännittynyt panosten ollessa korkealla – voiton ratkettua hän tuuletti riehakkaasti ja tarjosi onnittelut myös kovalle kilpakumppanilleen. Monzan lopputurnaukseen finprolla on tavoitteet korkealla – menestystä ja voittoa lähdetään tavoittelemaan.

Tulokset:
1. Erno Kuronen (finpro), Riihimäki
2. Timo Hartikainen (MisterJokeri), Vantaa
3. Valtteri Paavilainen (Valzu), Naantali

Livegamers onnittelee voittajia ja kiittää kaikkia osallistujia sekä yhteistyökumppaniamme Cafe Level7:iä! Seuraamme varmasti jatkossa suomalaisten otteita Italian lopputurnauksessa ja toivotamme onnea kisoihin!

Jos tappio tai osallistumatta jättäminen kaivertaa, niin kannattaa alkaa jo valmistautumaan ensi vuoden karsintoihin.


Karsintojen voittajat. Shinobi vasemmalla ja finpro oikealla.

PGR3-karsintojen kärkikolmikko. Vasemmalla MisterJokeri,
keskellä finpro ja oikealla Valzu.

PC-pelaajien Counter-Strike -karsintoja.

finpro ja Mister Jokeri rintarinnan finaalissa.

Ratkaisun hetket käsillä finaalissa.


Dead or Alive 4 -karsinnoissa ratkaisupelit.