X06: Lisätietoa Microsoftin ja Jacksonin yhteistyöstä

Kirjoittanut: Livegamers

28.09.2006

Microsoft Game Studios julkisti eilen Barcelonassa uudenlaisen yhteistyösopimuksen solmimalla kumppanuuden Oscar-voittaja Peter Jacksonin kanssa. Peter Jackson tulee vastaamaan kahden uuden, interaktiivisen viihdesarjan tuotannosta Xbox 360:lle ja Xbox Livelle. Peter Jacksonin King Kongin HD DVD -versio tulee levitykseen Xbox 360 HD DVD -soittimen kanssa tänä syksynä.
Kumppanuus Oscar-voittaja, käsikirjoittaja-ohjaaja ja tuottaja Peter Jacksonin, Oscar-voittaja ja käsikirjoittaja Fran Walshin ja Microsoft Game Studiosin välillä tulee tuottamaan kaksi uutta interaktiivista sarjaa yksinoikeudella Xbox 360:lle ja Xbox Live -palvelulle.

Xbox 360 laajentaa edelleen interaktiivista viihdeympäristöä ja antaa alan supertähdille mahdollisuuden ohjata suosittuja franchise-pelejä uuteen suuntaan. Microsoft Game Studios ilmoitti kumppanuussopimuksensa Peter Jacksonin kanssa aloittavan uuden interaktiivisen viihteen aikakauden. Kumppanuuden tavoitteena on luoda uusia tarinoita ja määritellä niiden kertomistapa uudelleen. Pitkäaikaisen yhteistyösuhteen aluksi Jackson, Walsh ja tiimi luovat kaksi uutta interaktiivista viihdekokemusta yksinomaan Xbox 360:lle ja Xbox Livelle. Ensimmäisenä projektina kirjoitetaan, suunnitellaan ja tuotetaan kokonaan uusi luku Halo-universumiin yhdessä Bungie Studiosin kanssa. Toinen projekti on uusiseelantilaisen tiimin omaa tuotantoa, joka luo aivan uuden interaktiivisen tarinan ja houkuttelee lisäksi uutta yleisöä, joka ei ole vielä löytänyt interaktiivisen viihteen lumoa.

Lisäksi Jackson ja Walsh luovat yhdessä Microsoft Game Studiosin kanssa Wingnut Interactiven. Näin syntyy maailmanluokan interaktiivisen viihteen studio, joka yhdistää Microsoftin teknologiaosaamisen ja interaktiiviset viihde-elämykset Wingnut Interactiven tiimin luovuuteen ja mielikuvitukseen.

“Microsoft on rakentanut Xbox 360:lla ja Xbox Livellä uskomattoman elävän kuvan, jonka avulla aikamme tarinankertojat voivat ilmaista itseään uudella välineellä. He ovat muuttaneet perusteellisesti ihmisten ajatukset peleistä”, Jackson sanoi. ”Minun visioni, yhdessä Microsoft Game Studiosin kanssa, on venyttää pelisuunnittelun ja tulevaisuuden interaktiivisen viihteen rajoja. Elokuvantekijän näkökulmasta minulle on selvää, että Xbox 360 -alustalla tarinankertojat voivat tehdä työtään samalla tavalla kuin elokuvissa ja kirjoissa, mutta interaktiivisuus vie sen pidemmälle.”

Lisätietoa tiedotteessa mainituista ”interaktiivisista viihde-elämyksistä” ei ole saatavilla. Peter Jackson on kuitenkin todennut, että kyseessä ei ole peli – eikä sen sijaan elokuvakaan.

Lähde: Lehdistötiedote