Xbox 2 -infoa

Kirjoittanut: Livegamers

22.06.2004

GameIndustry.biz -verkkosivuston saamien tietojen mukaan koko kevään aikana liikkuneet huhut, ettei Xbox 2 (koodinimeltään Xenon) ole pelien osalta taaksepäin yhteensopiva nykyisen Xboxin kanssa, pitävät paikkansa. Huhut saivat alunpelin alkunsa siitä, kun Xboxin näytönohjaimen valmistajana tunnettu Nvidia sai väistyä, kun Microsoft teki ATI:n kanssa sopimuksen Xbox 2:n tulevaa teknologiaa miettiessään.
Microsoft kuulemma hankki hardware-emuloijia ohittamaan yhteensopivuusongelmat, mutta vastaan tuli uusia ongelmia. Esimerkiksi Nvidialla on tekijänoikeudet joihinkin grafiikkapiiritoimintoihin, joita ei pystytty ongelmitta ohittamaan, eikä täten kyseistä ominaisuutta voida uuteen konsoliin tehdä.

GameIndustryn ”varmat” tiedot perustuvut nimettömänä pysyttelevien Microsoftin työntekijöiden lausuntoihin. Microsofin mukaan taaksepäin sopivuutta ei myöskään pidetä tärkeänä, koska kyseinen ominaisuus jäi Playstation 2:n kohdallakin niin vähälle huomiolle.

Wedbrush Morgan Securities -analyytikkofirman toimitusjohtaja Michael Pachter on eri mieltä asiasta:

”Jos Xbox 2 ei ole taaksepäin yhteensopiva, Microsoftin voi olla erittäin vaikeaa pitää, saatika kasvattaa jo saavutettua Xbox-käyttäjäkuntaa. Päätös voi olla pitkällä aikavälillä yhtiön konsoli-suunnitelmille vahingollinen.”

Xbox 2:n odotetaan ilmestyvän vuoden 2005 lopulla, ainakin Yhdysvalloissa.